Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πιθανώς μετά το Brexit η ανακοίνωση του νέου κυβερνήτη της Βank of England

tags :
Βρετανία: Πιθανώς μετά το Brexit η ανακοίνωση του νέου κυβερνήτη της Βank of England
Να καθυστερήσει την ανακοίνωση του νέου κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας, αλλά και να αναβάλει τον επόμενο προϋπολογισμό έως το 2020, φέρεται να σκέφτεται το Ηνωμένο Βασίλειο
Να καθυστερήσει την ανακοίνωση του νέου κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, ΒοΕ), αλλά και να αναβάλει τον επόμενο προϋπολογισμό έως το 2020, φέρεται να σκέφτεται το Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση του Boris Johnson βρίσκεται σε ρυθμούς εκλογών.
Όπως μεταδίδει το «Bloomberg», ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Sajid Javid, μπορεί να περιμένει να κατονομάσει τον διάδοχο του διοικητή της ΒοΕ, Mark Carney, μέχρι την προγραμματισμένη για τις 31 Οκτωβρίου αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Javid ενδέχεται επίσης να αναβάλει τον επόμενο προϋπολογισμό έως το 2020, εάν η κυβέρνηση αναγκαστεί να προχωρήσει σε γενικές εκλογές τον επόμενο μήνα.
Ο Carney πρόκειται να αποχωρήσει στα τέλη του Ιανουαρίου του 2020.
Ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, είχε δηλώσει ότι ο διάδοχος του Carney θα ανακοινωνόταν το φθινόπωρο, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε σήμερα πως αυτό παραμένει στόχος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης