Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.515,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.515,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,3% ή 4,10 δολ. στα 1.515,70 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπια κέρδη έκλεισε σήμερα (20/8/2019) ο χρυσός, καθώς η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων κατέστησε πιο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στην ετήσια συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στο Jackson Hole.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα πραγματοποιήσει στις 23 Αυγούστου ομιλία, την οποία οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή, προκειμένου να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία θα δημοσιευθούν την Τετάρτη (21/8).
Ώθηση στον χρυσό προσέφερε η αποδυνάμωση του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια «dovish» Fed στο Jackson Hole, με τους οικονομολόγους να εκτιμούν πως μια πιθανή ανακοίνωση μέτρων θα μπορούσε να μετριάσει τις ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,3% ή 4,10 δολ. στα 1.515,70 δολ. ανά ουγγιά.
Χθες, ο χρυσός είχε καταγράψει «βουτιά» άνω του 1%, καθώς η υποχώρηση των ανησυχιών για μια επικείμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι μετοχές.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 98 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ζήτηση προς το πολύτιμο μέταλλο θα παραμείνει ισχυρή, με την TD Securities να αναφέρει σε σημείωμά της ότι «τα πολύτιμα μέταλλα μπορεί να έχουν επωφεληθεί από την αγωνία των αγορών και τους φόβους ύφεσης, ωστόσο η έλλειψη κακών ειδήσεων έχει προκαλέσει ορισμένη σταθεροποίηση».

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης