Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο μεταναστευτικό

Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο μεταναστευτικό
Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο μεταναστευτικό, τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Frontex, Fabrice Leggeri
Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο μεταναστευτικό, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα (20/8/2019) με τον επικεφαλής-εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex, Fabrice Leggeri.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, η οποία είναι χώρα-σύνορο της Ευρώπης στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε επίσης, ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και ότι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών-μελών και της Frontex είναι αναγκαία και προς το κοινό όφελος.
«Οι κοινές προκλήσεις απαιτούν κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.
Στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι και κατετέθησαν προτάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο, για την επιχειρησιακή ενίσχυση της συνεργασίας της Frontex με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος.
Σημειώνεται ότι τον κ. Leggeri συνόδευε ο επικεφαλής της Frontex στην Ελλάδα, Γρηγόριος Αποστόλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης