Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Η πολιτική αναταραχή στην Ιταλία δεν θα προκαλέσει κρίση στην ευρωζώνη

tags :
Scholz: Η πολιτική αναταραχή στην Ιταλία δεν θα προκαλέσει κρίση στην ευρωζώνη
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποβαθμίζει το σενάριο των πρόωρων εκλογών στην Ιταλία
Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στην Ιταλία φαίνεται πως απορρίπτει η Γερμανία.
Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, υποστήριξε αναμένεται να προκύψει νέος κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σημάδι ξεσπάσματος κρίσης στην ευρωζώνη λόγω της πολιτικής αναταραχής στη Ρώμη.
«Φαίνεται πως θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση, ίσως με διαφορετική σύνθεση» δήλωσε ο Scholz.
Υπενθυμίζεται ότι χθες (20/8/2019) ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, υπέβαλε την παραίτηση του και ο πρόεδρος της χώρας, Sergio Mattarella θα δώσει σήμερα (21/8/2019) το έναυσμα για την έναρξη των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής της Βουλής και της Γερουσίας και με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.
Οι διαβουλεύσεις αυτές θα διαρκέσουν έως αύριο (22/8/2019) το βράδυ, και εάν διαφανεί πως τα κόμματα χρειάζονται επιπλέον χρόνο για να εμβαθύνουν και να καθορίσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας, τότε θα δοθεί μια ακόμα ημέρα για διαβουλεύσεις.
Άλλο περιθώριο δεν θα υπάρξει.
Πάντως, οι αγορές αναμένουν ότι από τις διαβουλεύσεις θα προκύψει ένας συνασπισμός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης