Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Λιγότερο συμβιβαστική η θέση της νέας βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Λιγότερο συμβιβαστική η θέση της νέας βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το Δουβλίνο θα συνεχίσει να αναζητά τρόπο ώστε να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit
Στο γεγονός ότι η θέση της νέας κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit είναι λιγότερο συμβιβαστική, αναφέρθηκε σήμερα (21/8) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, προσθέτοντας ότι το Δουβλίνο θα συνεχίσει να αναζητά τρόπο ώστε να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Ειδικότερα, ο κ. Coveney δήλωσε ότι «ο Boris Johnson σκιαγράφησε τη θέση που έχει η νέα κυβέρνηση σχετικά με το Brexit», η οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι «λιγότερο συμβιβαστική», προσθέτοντας πως τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Ιρλανδία έχουν ανταποκριθεί απέναντι στη σχετική στάση.
«Πρέπει να κρατήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στις δεσμεύσεις του πριν από το Brexit», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιρλανδός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο καθιστά το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία πολύ πιο πιθανό».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ιρλανδία θα συνεχίσει να αναζητά τρόπο ώστε να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «τελικά θα αποτελέσει μία επιλογή της βρετανικής κυβέρνησης».
Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, ο κ. Coveney θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε αρκετές χώρες της Ευρωαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ενισχύσει τόσο τη θέση της Ιρλανδίας για το Brexit όσο και την αλληλεγγύη που έχει δείξει μέχρι στιγμής η Ευρώπη προς το Δουβλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης