Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανεύθυνες οι εκκλήσεις του Boris Johnson για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit

Γερμανία: Ανεύθυνες οι εκκλήσεις του Boris Johnson για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit
Η Γερμανική Βιομηχανική Ένωση τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός σκληρού Brexit
Ως «ανεύθυνες» χαρακτήρισε τις εκκλήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του Brexit η Γερμανική Βιομηχανική Ένωση, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης, Joachim Lang.
Ειδικότερα, ο κ. Lang δήλωσε ότι «η έκκληση του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson για επανέναρξη των συνομιλιών για τη συμφωνία απόσυρσης ήταν ανεύθυνη», προσθέτοντας ότι «οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προετοιμαστούν για ένα σκληρό Brexit στις 31 Οκτωβρίου».
Παράλληλα, ο κ. Lang υπογράμμισε ότι «οι γερμανικές επιχειρήσεις στηρίζουν τη γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες τάσσονται υπέρ της συμφωνία που ήδη έχει διαπραγματευτεί», ενώ τόνισε ότι «οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο πρέπει να θέσουν τον σωστό δρόμο ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός σκληρού Brexit».
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωσης απέρριψε χθες (20/8) το αίτημα του Boris Johnson για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit, διευκρινίζοντας ότι η Βρετανία δεν έχει προτείνεις ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις για το ζήτημα του ιρλανδικού backstop.
Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, κατέστησε σαφές ότι «έχουμε μία συμφωνία για το Brexit και κανείς δεν πρέπει να περιμένει αλλαγές σχετικά με αυτό το ζήτημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης