Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Δεν μπορούν να αποκλειστούν τα σοκ στις αγορές τον Σεπτέμβριο 2019

tags :
Nomura: Δεν μπορούν να αποκλειστούν τα σοκ στις αγορές τον Σεπτέμβριο 2019
Οι προσδοκίες τόσο για τη Fed όσο και για την ΕΚΤ παραμένουν υπερβολικά υψηλές
Πιθανό σοκ στις αγορές τον Σεπτέμβριο δεν μπορεί να αποκλειστεί, προειδοποιούν οι αναλυτές της Nomura.
Τα καλά νέα είναι πως η «κατανομή γάμμα»  για τον μετριασμό τον κινδύνων έχει εξομαλυνθεί από την προηγούμενη εβδομάδα όπως ήδη είχε προβλέψει η Nomura.
Το περιβάλλον των συναλλαγών μπορεί να αποκαταστήσει περισσότερο την ηρεμία στις αγορές.
Ωστόσο, τα κακά νέα δυστυχώς έπονται.  
Ο αναλυτής της Nomura, Charlie McElligott σημειώνει πως ο Σεπτέμβριος ενέχει προκλήσεις και κινδύνους.

Image
Οι προσδοκίες τόσο για τη Fed όσο και για την ΕΚΤ παραμένουν υπερβολικά υψηλές και το ρίσκο μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη απογοήτευση, η οποία θα επηρεάσει τις αποδόσεις των ομολόγων και τις ισοτιμίες.
Αναμένεται επιπλέον να παρατηρηθεί συρρίκνωση του buyback περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς υπολογίζεται ότι το 75% περίπου των εταιρειών του S&P 500 θα δουν τα παράθυρα αγοράς τους να κλείνουν μέχρι τις 17/9/2019.
Έτσι, όπως έχει συμβεί τόσες φορές στο παρελθόν, το μακροοικονομικό σοκ λειτουργεί καταλυτικά για τις χαμηλότερες μετοχές, οπότε οι κίνδυνοι αυξάνονται και ακολουθούν μία αλληλουχία.
Μια ανατροπή στην "κατανομή γάμμα" θα μπορούσε να συγκλίνει με την αύξηση των δυνατοτήτων για αναμόχλευση της κεφαλαιακής επάρκειας, που κατά συνέπεια θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια της τακτικής του buyback και την επιρροή του δείκτη VIX για τον Σεπτέμβριο, ο οποίος μετρά την αναμενόμενη αστάθεια της χρηματιστηριακής αγοράς.
Οι αγορές μπορούν να σωθούν από τις υποσχέσεις του Powell, της Lagarde, του Draghi, αλλά ο McElligott εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για τον ρην επιρροή του πρώτου.
Το αφήγημα γύρω από το «τέλος του κύκλου επιταχύνεται τώρα από τον εμπορικό πόλεμο» βασίζεται σε μια αυξανόμενη πίστη στην εξάντληση της νομισματικής πολιτικής η οποία συνεχίζει να ενεργεί καταλύτης για τη συντριπτική πλειοψηφία με "συνεχώς χαμηλότερες αποδόσεις και πιο επίπεδες καμπύλες".
Η ισοπέδωση της καμπύλης των αποδόσεων των ομολόγων έχει επιταχύνει την ζήτηση από ευαίσθητους hedgers, οι οποίοι γίνονται ουσιαστικά "μηχανικοί αγορατές".
Οι κίνδυνοι εντείνονται από έναν απογοητευτικό Jerome Powell, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει τις συνεχιζόμενες προσδοκίες της αγοράς για μια πιο επιθετική χαλάρωση από πλευράς Fed.

Image


Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης