Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolton (Λ. Οίκος): Οι «επαφές» με κυβερνητικά στελέχη στη Βενεζουέλα έχουν στόχο την αλλαγή του καθεστώτος

Bolton (Λ. Οίκος): Οι «επαφές» με κυβερνητικά στελέχη στη Βενεζουέλα έχουν στόχο την αλλαγή του καθεστώτος
Οι επαφές με κυβερνητικά στελέχη στη Βενεζουέλα στοχεύουν στην αποχώρηση του Nicolas Maduro, διευκρίνισε ο John Bolton, σύμβουλος του Donald Trump για θέματα εθνικής ασφάλειας
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις επαφές με κυβερνητικά στελέχη στη Βενεζουέλα, τις οποίες αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προέβη σήμερα (21/8/2019) ο John Bolton, σύμβουλος του Trump για θέματα εθνικής ασφάλειας, τονίζοντας πως στην πραγματικότητα στοχεύουν στην αποχώρηση του Nicolas Maduro.
Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις επαφές που έχει η κυβέρνησή του με «το νούμερο 2 του καθεστώτος Maduro», τον πρόεδρο της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης Diosdado Cabello.
«Είμαστε σε επαφή.
Μιλάμε με πολλούς αντιπροσώπους της Βενεζουέλας», απάντησε ο Trump.
«Δεν θέλω να πω με ποιον, αλλά μιλάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε.
Αμέσως μετά, ο Maduro «επιβεβαίωσε» ότι «εδώ και μήνες» υπάρχουν επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Επιβεβαιώνω ότι γίνονται εδώ και μήνες επαφές ανάμεσα σε ανώτερους λειτουργούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, του Donald Trump, και της μπολιβαριανής κυβέρνησης της οποίας προεδρεύω, με τη ρητή έγκρισή μου», είπε ο σοσιαλιστής πρόεδρος.
Σήμερα ωστόσο, η Ουάσινγκτον προσπάθησε σήμερα να υποβαθμίσει την ιδέα ενός διαλόγου της Ουάσινγκτον με τον Maduro.
«Όπως έχει πει κατ' επανάληψη ο πρόεδρος (Trump), για να μπει ένα τέλος στην κλοπή των πόρων του λαού της Βενεζουέλας και τη συνεχιζόμενη καταπίεση του λαού, ο Maduro πρέπει να φύγει», έγραψε στο «Twitter» ο Bolton.
«Αυτοί που έρχονται σε επαφή μαζί μας πίσω από την πλάτη του Maduro δεν μιλούν παρά για την αποχώρησή του και για ελεύθερες εκλογές», συνέχισε ο Bolton, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γίνονται συνομιλίες αλλά μόνο με στελέχη που θέλουν να ρίξουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης