Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hogan (Ευρωπαίος Επίτροπος): Ο Johnson ρισκάρει την ειρήνη στη Β. Ιρλανδία

tags :
Hogan (Ευρωπαίος Επίτροπος): Ο Johnson ρισκάρει την ειρήνη στη Β. Ιρλανδία
Δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα εάν η Μ. Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την ΕΕ είπε ο Phil Hogan
Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό της Μ.Βρετανίας, Boris Johnson σχετικά με τη σκληρή στάση που τηρεί αναφορικά με το Brexit εξαπέλυσε ο Ιρλανδός Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Phil Hogan, υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική του ο Βρετανός πρωθυπουργός θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο Hogan προειδοποίησε ότι εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία την 31η Οκτωβρίου θα προκύψει αναπόφευκτα «δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα» στις συνομιλίες των δύο πλευρών για τη μελλοντική τους σχέση.
Παράλληλα κατηγόρησε τον ηγέτη των Συντηρητικών πως έχει «γεμίσει την κυβέρνησή του» με οπαδούς του λεγόμενου «σκληρού» Brexit, πως έχει σχηματίσει τη «hard Brexit dream team».
«Ο τζόγος με την ειρήνη και τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής δεν είναι σωστή πολιτική.
Σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, η μόνη κληρονομιά της κυβέρνησης του ΗΒ που θα παραπέμπει στον Τσόρτσιλ θα είναι το ότι «ποτέ τόσο λίγοι δεν έκαναν τόσο μεγάλο κακό σε τόσους πολλούς» είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Irish Independent ο Hogan.
Ο Hogan αναφέρθηκε και στον ισχυρισμό του Johnson ότι ο μηχανισμός ασφαλείας που έχει συμπεριληφθεί στη Συμφωνία Αποχώρησης ώστε να αποφευχθούν τα «σκληρά» σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας — το λεγόμενο backstop — είναι «αντιδημοκρατικό», υποστηρίζοντας ότι το σχόλιο αυτό ακούγεται κάπως «περίεργο» όταν το εκστομίζει ένας «πρωθυπουργός που δεν έχει εκλεγεί» από τον λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης