Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για το πετρέλαιο παρά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,58% και τα 59,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Απώλειες για το πετρέλαιο παρά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,58% και τα 59,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση -0,61% για το αμερικανικό αργό
Πτωτικά κινήθηκε  σήμερα Πέμπτη (22/8) το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι η πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -0,58%, υποχωρώντας από το ψυχολογικό φράγμα των 60 δολαρίων και διαμορφούμενο στα 59,95 δολάρια το βαρέλι.
Πτωτική πορεία και για το αμερικανικό αργό, με το μπροθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 να υποχωρεί κατά -0,61% στα 55,34 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Αυγούστου 2019 υποχώρησαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί μείωση των αποθεμάτων κατά 1,89 εκατ. βαρέλια.
Image
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 300 χιλ. βαρέλια, ενώ αντίθετα τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο της τάξεως των 2,6 εκατ. βαρελιών.
Οι ανησυχίες που σχετίζονται με την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς οι πιθανότητες για άμεση επίλυση των διαφορών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως έχουν μειωθεί σημαντικά.
Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει καταστήσει σαφές ότι η διαμάχη θα συνεχιστεί ακόμα και αν υπάρχει κίνδυνος επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας κατά τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, οι δασμοί που σκοπεύουν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών θα μπορούσαν να μειώσουν τη συνολική παραγωγή της χώρας κατά -0,3% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης