Τελευταία Νέα
Διεθνή

George (Fed): Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή - Σε πολύ καλή κατάσταση η αμερικανική οικονομία

George (Fed): Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή - Σε πολύ καλή κατάσταση η αμερικανική οικονομία
Η πρόεδρος της Kansas Fed τόνισε ότι η ανεργία στις ΗΠΑ βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα
Τη θέση ότι ο στόχος της ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 2% παραμένει εφικτός για το 2019 διατύπωσε σήμερα (22/8) η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Kansas, Esther George, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC.
Ειδικότερα, η κα George δήλωσε ότι «παραμένει ακόμα δυνατή η οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 2%», προσθέτοντας ότι «η ανεργία είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις πλησιάζουν τους στόχους της Τράπεζας».
Η πρόεδρος της Kansas Fed επεσήμανε ότι η αμερικανική οικονομία «βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση», ενώ παράλληλα τόνισε ότι η μείωση των επιτοκίων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο «δεν ήταν απαραίτητη».
Παράλληλα, η κα George, η οποία ψήφισε κατά της μείωσης των επιτοκίων στην τελευταία συνεδρίαση της τράπεζας, υπογράμμισε ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και οι εμπορικές τριβές έχουν επηρεάσει τις προοπτικές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι κίνδυνοι έχουν υποχωρήσει.
Ωστόσο, η ίδια κατέστησε σαφές ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά εάν υπάρξουν επιπτώσεις από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας στην αμερικανική οικονομία, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη έχουν παρατηρηθεί αρνητικές επιδράσεις της εμπορικής διαμάχης στις επιχειρηματικές επενδύσεις.
Η πρόεδρος της Kansas Fed ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα ήταν ικανοποιημένη εάν τα επιτόκια παρέμεναν στα επίπεδα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, ενώ σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τόνισε ότι «η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης