Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 62% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Trump δεν κάνει καλά τη δουλειά του

tags :
Το 62% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Trump δεν κάνει καλά τη δουλειά του
Πονοκέφαλο προκαλεί νέα δημοσκόπηση στον Αμερικανό πρόεδρο και τους χειρισμούς του –οι Αμερικανοί στηλιτεύουν την πολιτική κρίση και την διχαστική ρητορική του Λευκού Οίκου
Οι 6 στους 10 Αμερικανούς δεν εγκρίνουν το σύνολο της πολιτικής του προέδρου Donald Trump, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του NORC Center for Public Affairs Research που δημοσιεύει το πρακτορείο Associated Press
 Αναλυτικότερα μόλις το 36% των Αμερικανών θεωρεί πως ο πρόεδρός τους κάνει καλά τη δουλειά του.
Το 62% διαφωνεί και αυτό είναι σημαντικό για έναν πρόεδρο που σε έναν χρόνο περίπου από τώρα, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις χειρότερες στιγμές της προεδρίας του η αποδοχή του Trump δεν είχε πέσει κάτω από 32% ούτε βέβαια και είχε ξεπεράσει το 42% σε θετικές συγκυρίες.
Όσον αφορά στην οικονομία το 51% αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του, ενώ το 46% τους εγκρίνει.
Εδώ ωστόσο, η έρευνα επισημαίνει πως, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, η αποδοχή του έργου του Trump παρουσιάζει πτώση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, και για έναν πρόεδρο που αγωνίστηκε να κερδίσει την πλειοψηφία των αμερικανών ψηφοφόρων του, και σε έναν χρόνο καλείται να την διεκδικήσει εκ νέου, αυτά δεν είναι καλά μαντάτα.
Τα αποτελέσματα βασίζονται κατά κύριο λόγο στους χειρισμούς Trump σε βασικά θέματα όπως η μετανάστευση, η υγειονομική περίθαλψη, η εξωτερική πολιτική η πολιτική των όπλων.
Σημαντικά μέτρησε ωστόσο, και η ήξεις αφίξεις στάση του μετά τις επιθέσεις στο Τέξας και στο Οχάιο, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, δεδομένου ότι η έρευνα διεξήχθη αμέσως μετά από αυτές τις επιθέσεις. Και όσον αφορά αυτό το θέμα το 36% εγκρίνουν την πολιτική του όσον αφορά στα όπλα, και το 61% δεν την εγκρίνει.
Όσον αφορά στο κόμμα του οι 8 στους 10 θεωρούν πως κάνει καλά τη δουλειά του και μόνο το 20% διαφωνεί.
Είναι κι αυτός ένας λόγος που διατηρείται η δημοφιλία του ισχυρή στο κόμμα του.  
Οι 7 στους 10 Ρεπουμπλικάνους εγκρίνουν την πολιτική του επί της οπλοκατοχής και σε ποσοστό 86% εγκρίνουν τους χειρισμούς του στην οικονομία.
Οι Δημοκρατικοί από την άλλη που θεωρούν ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του και διαφωνούν μαζί της αγγίζει το 94%.
Μόνο το 5% των Δημοκρατικών τον εγκρίνει ως πρόεδρο και το 16% εγκρίνει το χειρισμό της οικονομίας.
Τέλος, οι ανεξάρτητοι εμφανίζονται διχασμένοι – σε ποσοστό 44% τον εγκρίνουν ως πρόεδρο και σε 47% τον αποδοκιμάζουν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης