Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αυξάνονται τα εμπόδια για συνεργασία Δημοκρατικού Κόμματος-Κινήματος των Πέντε Αστέρων

tags :
Ιταλία: Αυξάνονται τα εμπόδια για συνεργασία Δημοκρατικού Κόμματος-Κινήματος των Πέντε Αστέρων
Κοντινότερο φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιταλία
Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας (PD) δυσκολεύει τις πιθανότητες για πιθανή συγκυβέρνηση με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, καθιστώντας πιθανή συνεργασία όλο και πιο μακρινή και φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές στην χώρα, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο ηγέτης του PD, Nicol Zingaretti έθεσε πέντε όρους που πρέπει να γίνουν δεκτοί σε περίπτωση συνεργασίας: να δοθεί κεντρικό ρόλος στο κοινοβούλιο, να βασίζεται η οικονομική ανάπτυξη στην προστασία του περιβάλλοντος, σε αλλαγές στην μεταναστευτική πολιτική και στην προσέλκυση επενδύσεων.
Αυτά δεν φάνηκαν πολύ υψηλά εμπόδια για το Κίνημα των Πέντε Αστέρων αλλά ο Zingaretti προσέθεσε πως δεν θα δώσει νέα εντολή στον απελθόντα Conte, τεχνοκράτη που βρίσκεται κοντά στο Κίνημα.
Παράλληλα ζήτησε να συμφωνήσει το Κίνημα στην κατάργηση νόμων για την ασφάλεια και την μετανάστευση (νόμοι που εγκρίθηκαν κατά την συγκυβέρνηση του Κινήματος με την Λέγκα), να αναθεωρήσει ένα σχέδιο μείωσης των νομοθετών σε 600 (από 945) και βέβαια να υπάρξει συμφωνία για το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων πάντως, το οποίο βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν, δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί τους όρους του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς τα θεωρεί εκβιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης