Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η ακτινογραφία του ETF GREK - Γιατί δεν είναι η καλύτερη επιλογή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα

tags :
Η ακτινογραφία του ETF GREK - Γιατί δεν είναι η καλύτερη επιλογή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα
Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στο Seeking Alpha, το ETF GREK δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να επωφεληθεί κάποιος από ενδεχόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις ελληνικές αγορές, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει μια πολιτική πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις.
Την ίδια στιγμή, επικρατεί η άποψη ότι θα υλοποιηθούν πολλές μεταρρυθμίσεις, θα προωθηθούν επενδύσεις και κατά συνέπεια θα επιτευχθεί ραγδαία αύξηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο, πολλοί επενδυτές εκτιμούν ότι το ETF GREK είναι ο καλύτερος τρόπος για να επωφεληθεί κάποιος από την ενδεχόμενη ανάκαμψη.
Ωστόσο, σύμφωνα με ανάλυση του Δημήτριου Κουτσουβού στο Seeking Alpha, το ETF GREK δεν αποτελεί καλή επενδυτική επιλογή.
Αντιθέτως, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, με προσεκτική επιλογή υποτιμημένων μετοχών, ένας επενδυτής μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.
Επί του παρόντος, αυτές οι μετοχές εντοπίζονται στον χώρο της μικρής κεφαλαιοποίησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακτινογραφία του ETF GREK δείχνει οι βασικές συμμετοχές του είναι ακριβές και δεν παρουσιάζουν σημαντικά περιθώρια ανόδου, εκτός από τις κάποιες ειδικές περιπτώσεις, όπως κάποιες τράπεζες.
Στον αντίποδα, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση που δημοσιεύεται στο Seeking Alpha, υπάρχουν κάποιες μετοχές που έχουν καλύτερες αποτιμήσεις και παρ' όλο που δεν είναι πολύ φθηνές, υπόσχονται καλύτερες αποδόσεις από το GREK.
«Μια ακόμα ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και λίγες υποτιμημένες κυπριακές μετοχές» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.

H ακτινογραφία του ETF GREK

Tο ETF GREK έχει συμμετοχές σε:
1. Ελληνικές τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα), που αποτελούν το 1/4 του χαρτοφυλακίου
2. ΟΤΕ
3. ΟΠΑΠ
4. Jumbo
5. Gaslog Ltd και Gaslog Partners Ltd
6. Μυτιληναίος

Οι εναλλακτικές

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση κάποιες εναλλακτικές επιλογές έναντι του ETF GREK είναι:
1. Πλαστικά Θράκης
2. Καρατζής
3. Flexopack
4. Κάποιες πολύ «επιθετικές» μετοχές: Eurobank, Intracom, Elastron, Entersoft και Frigoglass
5. Κυπριακές μετοχές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης