Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Macron με τον ΥΠΕΞ του Ιράν Javid Zarif για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Συνάντηση Macron με τον ΥΠΕΞ του Ιράν Javid Zarif για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα απασχολήσει και τη Σύνοδο Κορυφής της G7
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Javad Zarif θα έχει σήμερα Παρασκευή 23/8 ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron με κύριο αντικείμενο συνάντησης το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, θέμα, το οποίο θα απασχολήσει και τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής G7 που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 24 - 25/8 στη Γαλλία.
Κύριο μέλημα του Macron είναι να διασωθεί η διεθνής συνθήκη που είχε συναφθεί το 2015 ανάμεσα στις διεθνείς δυνάμεις και στο Ιράν, από την οποία αποχώρησαν τον περασμένο Μάιο οι ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις του ο Zarif υποστήριξε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να εργαστεί πάνω στις γαλλικές προτάσεις προκειμένου να διασωθεί η διεθνής συμφωνία, ωστόσο διεμήνυσε πως η Τεχεράνη δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί την ανάμειξη των ΗΠΑ στην περιοχή του Κόλπου.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε πρόσφατα την πρόθεση του είτε να χαλαρώσει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν είτε να δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποζημίωσης προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσης των Ιρανών με αντάλλαγμα την τήρηση της διεθνούς συμφωνίας από την Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης