Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πλανήτης αντιδρά στην καταστροφή του Αμαζονίου: Απαγόρευση του βραζιλιάνικου κρέατος προτείνει η Φινλανδία

tags :
Ο πλανήτης αντιδρά στην καταστροφή του Αμαζονίου: Απαγόρευση του βραζιλιάνικου κρέατος προτείνει η Φινλανδία
Μετά την "αδυναμία" του Βραζιλιάνου προέδρου Μπολσονάρου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές, έρχονται τα αντίμετρα: εμπάργκο στο βοδινό κρέας
Η Φινλανδία, από τη θέση της προέδρου της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, πρότεινε σήμερα να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα να απαγορεύσει από τις αγορές της το βραζιλιάνικο βοδινό κρέας λόγω της καταστροφής που προκαλούν οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.
«Ο υπουργός Οικονομικών Mika Lintila καταδικάζει την καταστροφή των τροπικών δασών του Αμαζονίου και προτείνει η ΕΕ και η Φινλανδία να εξετάσουν επειγόντως τη δυνατότητα να απαγορευθούν οι εισαγωγές βραζιλιάνικου βοδινού κρέατος», ανέφερε σε δήλωσή του το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών.
Στο Λονδίνο ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο πως η Βρετανία ανησυχεί βαθιά για τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και πως ο πρωθυπουργός Borris Johnson θα χρησιμοποιήσει τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) για να ζητήσει να δοθεί νέα έμφαση στην προστασία της φύσης.
«Ο πρωθυπουργός ανησυχεί βαθιά για την αύξηση των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και για τις επιπτώσεις από την τραγική απώλεια αυτών των πολύτιμων οικοσυστημάτων», δήλωσε εκπρόσωπος.
Εξάλλου περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο ζητώντας να σωθεί η Αμαζονία που καταστρέφεται από τις πυρκαγιές.
Με τη συγκέντρωση στο Λονδίνο άρχισε μια σειρά διαδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σ' ολόκληρο τον κόσμο υπέρ του «φλεγόμενου πνεύμονα» του πλανήτη.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Σταματήστε την καταστροφή τώρα», «Σώστε τον πλανήτη μας», «Θέλω να πανικοβληθείτε», καθώς και το λογότυπο του οικονομικού κινήματος Extinction Rebellion (XR), που είχε οργανώσει τη διαδήλωση με σύνθημα «Οι πνεύμονές μας καίγονται».
Αξίζει να σημειωθεί πως η Βραζιλία, η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα βοδινού κρέατος και πουλερικών παγκοσμίως και μια τέτοια απόφαση αναπόφευκτά θα την επηρεάσει αρνητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης