Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέο κύμα πωλήσεων στις τράπεζες, παρέσυρε μεγάλο μέρος του ταμπλό

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέο κύμα πωλήσεων στις τράπεζες, παρέσυρε μεγάλο μέρος του ταμπλό
ΑΓΟΡΑ: Το αντίθετο από αυτό που θέλαμε έγινε σήμερα στο ΧΑ. Αντί να φύγουμε υψηλότερα από σημαντικές αντιστάσεις, τις επιβεβαιώσαμε και γυρίσαμε με φόρα προς τα πίσω. Κακή εξέλιξη ειδικά για τις τράπεζες, οι οποίες έφυγαν με ορμή χαμηλότερα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά για όσους παρακολουθούν δείκτες και τράπεζες.

Η στήλη δεν έχει στις επιλογές της τράπεζες, αλλά κοιτάζει όλο το ταμπλό, γιατί επηρεάζουν την αγορά. Γύρισε βίαια κάτω το ελληνικό χρηματιστήριο και αμέσως έφυγαν οι αγοραστές, βγήκαν πωλήσεις και εκεί που υπήρχαν μετοχές με καλή άνοδο και ωραία κίνηση γύρισαν χαμηλότερα.

Μάλιστα η δική μας αγορά γύρισε με δύναμη χαμηλότερα και με απώλειες μεγαλύτερες των ευρωπαϊκών αγορών. Ίσως οι επενδυτές να ξέρουν κάτι για τη βραδινή απόφαση της Moody’s. Αν και την ερχόμενη Δευτέρα γυρίσουμε χαμηλότερα τότε ίσως να δούμε να δοκιμάζονται τα πρόσφατα χαμηλά που έγραψαν οι τράπεζες. Μόλις βελτιώθηκε λίγο το κλίμα έξω έγινε ένα μάζεμα και εδώ.

Με χαμηλό ημέρας για το γενικό δείκτη στις 821,68 μονάδες και στο -2,79% τελικά μαζεύτηκαν οι απώλειες στο 1,60% αν και τα ξένα εκείνη την ώρα πήγαιναν αρκετά καλύτερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν μας αρέσει το γράφημα. Να πηγαίνει η αντίδραση στην αντίσταση να την ξεπερνάει και να γυρίζει με δύναμη χαμηλότερα, όπως και να το δεις είναι άσχημο. Βέβαια, στο ΧΑ τα έχουμε δει σχεδόν όλα και έχουμε ακόμα πολλά να δούμε. Θέλει λίγο προσοχή.

Η Alpha Bank είχε τις μεγαλύτερες απώλειες αλλά με χαμηλό στα 1,4230 ευρώ έκλεισε στα 1,4770 ευρώ. Η Eurobank με χαμηλό στα 0,6750 ευρώ έκλεισε στα 0,6975 ευρώ. Η Πειραιώς πήγε καλύτερα και με χαμηλό στα 2,5340 ευρώ έκλεισε στα 2,74 ευρώ και ακόμα καλύτερα πήγε η Εθνική η οποία με χαμηλό στα 2,1530 ευρώ έκλεισε στα 2,2840 ευρώ.

TERNA ENERGY: Το γεγονός ότι πήρε μετοχές σε αυτά τα επίπεδα ο κ.Περιστέρης φυσικά και κάτι σημαίνει. Ειδικά όταν έχει πουλήσει χαμηλότερα. Βέβαια τη στρατηγική του κάθε επιχειρηματία δεν μπορούμε να την γνωρίζουμε. Μαθαίνουμε αυτά που ανακοινώνονται και τα σχολιάζουμε.

Είναι σημαντική κίνηση γιατί μειώνει τις μετοχές που θέλει να πουλήσει το York Capital και που τις πουλάει βέβαια λίγες-λίγες και χωρίς να πλήξει την τιμή αν και έχει αγοράσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Τώρα λεπτομέρειες αν είχε πουλήσει εδώ ή αν κάνει άλλο συνδυασμό δεν έχουμε και δεν μπορούμε να μπούμε σε υποθέσεις. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν να γράψει νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή.

ΟΤΕ: Μέσα στη συνεδρίαση φάνηκε σα να είχαν τελειώσει οι πωλήσεις στα 12 ευρώ και η μετοχή παρά το αρνητικό κλίμα μπόρεσε να πάει έστω και οριακά υψηλότερα. Στο κλείσιμο όπως βρέθηκε και πάλι στα 12 ευρώ και με πωλητές. Βέβαια με τέτοια συνεδρίαση το να κλείνει αμετάβλητη είναι υπόθεση.

ΔΕΗ: Πήραν κέρδη οι βραχυπρόθεσμοι.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ίσως αν δεν γύρναγε έτσι η αγορά να είχε πάει υψηλότερα. Βρέθηκε μέχρι τα 2,50 ευρώ αλλά έκλεισε με άνοδο 1,67% και στα 2,43 ευρώ. Και πάλι καλά να λέμε.

ΕΛΤΟΝ: Στα 1,79 ευρώ και στο +3,77% με όγκο 45 χιλ. τεμάχια. Δεν υπάρχουν και πολλά φθηνά χαρτιά στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση και ψάχνουν αρκετοί κομμάτια να πάρουν σε μερικές καλές όπως τη συγκεκριμένη.

ΛΥΚΟΣ: Εξαιρετική και σήμερα. Στα 1,7250 ευρώ και στο +3,29%.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης