Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερολίνο και Νέα Υόρκη οι επόμενοι σταθμοί από τα «σαφάρι» επενδύσεων του Μητσοτάκη - Στις 29/8 η συνάντηση με Merkel

Βερολίνο και Νέα Υόρκη οι επόμενοι σταθμοί από τα «σαφάρι» επενδύσεων του Μητσοτάκη - Στις 29/8 η συνάντηση με Merkel
Στις 29/8 η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Angela Merkel
Μετά το τετ α τετ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για τον δεύτερο κρίσιμο σταθμό της μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας του.
Την προσεχή Πέμπτη 29 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζοντας τον «μαραθώνιο» ταξιδιών με στόχο την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και την ανάδειξη της σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό μέσα από το στρατηγικό του σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσει στους συνομιλητές του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στους τρεις σταθμούς που έχει μπροστά του, Βερολίνο, Χάγη, Νέα Υόρκη, όπως και στο Παρίσι που προηγήθηκε, αναμένεται να παρουσιάσει τα διαπιστευτήρια της διακυβέρνησής του.
Και επιπροσθέτως, να επιδιώξει το κτίσιμο συμμαχιών που θα συμβάλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδιασμού για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος που η κυβέρνηση Τσίπρα είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς να είναι 3,5% μέχρι το 2022, γεγονός που στερεί κρίσιμο δημοσιονομικό αέρα.
Σε ότι αφορά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να υπάρξει αίτημα εύνοιας από την γερμανική πλευρά.
Καθώς τα πολιτικά προβλήματα δεν λείπουν για την Άνγκελα Μέρκελ η οποία ενώ θα υποδέχεται τον Έλληνα πρωθυπουργό στην καγκελαρία θα αγωνιά για τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Σαξονία και το Βρανδεμβούργο που θα γίνουν γνωστά τρεις ημέρες μετά το τετ α τετ των δύο ηγετών.
Σε κάθε περίπτωση, με την εν λόγω συνάντηση, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να διασφαλίσει μια περίοδο ανοχής, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το θέμα της μείωσης της φορολογίας.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιχειρεί να εισπράξει κάποια θετικά μηνύματα σε ότι αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου στην σκιά της πολύ θερμής συνάντησης με τον Γάλλο πρόεδρο, κρατά χαμηλά τον πήχη για το τετ α τετ Μητσοτάκη - Μέρκελ προσδοκώντας ωστόσο, να αποκομίσει, αν μη τι άλλο, θετικά σχόλια.
Θα ακολουθήσει το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Χάγη και η συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.
Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στις 24 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει πολλές διμερείς συναντήσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η προοπτική μιας συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς και οι δύο θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είναι πολύ πιθανή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης