Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή πορείας του ιρανικού τάνκερ – Κατευθύνεται προς Τουρκία

Αλλαγή πορείας του ιρανικού τάνκερ – Κατευθύνεται προς Τουρκία
Δεν είναι σίγουρο ότι ο πραγματικός προορισμός του Adrian Darya 1 είναι η Τουρκία
Αλλαγή προορισμού για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο πλέον κατευθύνεται προς τη Μερσίνα της Τουρκίας, όπως αναφέρει ο εξειδικευμένος ιστότοπος MarineTraffic.com.
Το ιρανικό σούπερ τάνκερ Adrian Darya 1, πρώην Grace , αυτή τη στιγμή περνά νότια της Σικελίας.
Αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και αρχικά είχε δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα, όμως άλλαξε τον προορισμό του στο Αυτόματο Σύστημα Ταυτοποίησης (AIS) και τώρα φαίνεται ότι κατευθύνεται στη Μερσίνα.
Ωστόσο, στο Αυτόματο Σύστημα Ταυτοποίησης μπορεί να εισαχθεί οποιοσδήποτε προορισμός και συνεπώς, δεν είναι σίγουρο ότι ο πραγματικός προορισμός του Adrian Darya 1 είναι η Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο συνελήφθη τον Ιούλιο από τις αρχές του Γιβραλτάρ με την υποψία ότι μεταφέρει 2,1 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της εμπόλεμης χώρας.
Οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης του δεξαμενόπλοιου με το αιτιολογικό ότι έχει δεσμούς με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, ένα επίλεκτο ιρανικό στρατιωτικό σώμα το οποίο η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.
Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι θα προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνουν απαραίτητη για το εμποδίσουν να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία.
 Image
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, κάποιοι που παρατηρούν την πορεία του μέσω του συστήματος ΑIS υποστηρίζουν ότι ούτε η Μερσίνη είναι ο πραγματικός του προορισμός.
Και αυτό διότι η τούρκικη πόλη βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από ένα διυλιστήριο στην Baniyas τη Συρίας, όπου φέρεται να ήταν και ο αρχικός προορισμός του ιρανικού τάνκερ, πριν καταληφθεί στο Γιβραλτάρ.
Τα ιρανικά ΜΜΕ, όπως και αξιωματούχοι της χώρας δεν αναγνώρισαν άμεσα τον νέο προορισμό του Adrian Darya που μεταφέρει 2,1 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου, αξίας 130 εκ. δολ.
Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το σύστημα εντοπισμού πλοίων στη Μεσόγειο, το τάνκερ βρίσκεται νότια της Σικελίας και με την ταχύτητα που έχει θα φτάσει στη Μερσίνη σε μία εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης