Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης: Ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς – H Ελλάδα ενθαρρύνει την ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας προς όφελος των χωρών της Μεσογείου

Αυγενάκης: Ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς – H Ελλάδα ενθαρρύνει την ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας προς όφελος των χωρών της Μεσογείου
"Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, διότι ο αθλητισμός, ενώνει τους λαούς", τόνισε ο Λ. Αυγενάκης
«H Ελλάδα ως χώρα που ανήκει στο δυτικό σύστημα αξιών πιστεύει και ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού δικτύου συνεργασίας προς όφελος όλων των χωρών της Μεσογείου σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η οικονομική συνεργασία», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ).
Στο χαιρετισμό του ο κ. Αυγενάκης, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπ. Καπράλου, της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και αντιπροσωπείας των 1.200 εθελοντών της επταήμερης διηπειρωτικής διοργάνωσης, η οποία ξεκινά αύριο, έκανε λόγο για ένα μοναδικό αθλητικό event των χωρών της Μεσογείου, το οποίο φιλοξενείται στην Πάτρα.
 «Χώρες της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Αφρικής και της Ασίας συμμετέχουν σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός.
Από μόνο του, αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική αφετηρία συνεργασίας.
Και βέβαια, η Ελλάδα ως χώρα που ανήκει στο δυτικό σύστημα αξιών πιστεύει και ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού δικτύου συνεργασίας προς όφελος όλων των χωρών της Μεσογείου σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η οικονομική συνεργασία.
Η Ελλάδα άλλωστε είναι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος εταίρος.
 Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, διότι ο αθλητισμός, ενώνει τους λαούς.
Από την αρχαιότητα, ο θεσμός της Ολυμπιακής Εκεχειρίας αποτελούσε την μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο αθλητισμός είναι μία από τις ελάχιστες κοινωνικές δραστηριότητες που έχουν τη δύναμη να ενώνουν, με τα βαθιά μηνύματα της συναδέλφωσης και της φιλίας στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.
Και πιστεύουμε βαθιά πως μπορούμε να χτίσουμε ένα ειρηνικό μέλλον.
Χωρίς διακρίσεις, χτισμένο σύμφωνα με το Ολυμπιακό Πνεύμα το οποίο υπαγορεύει σεβασμό στις θεμελιώδεις πανανθρώπινες ηθικές αρχές και αξίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.
Πρόσθεσε πως «αυτόν άλλωστε το σκοπό, της διασφάλισης ενός ήρεμου και ειρηνικού Μεσογειακού μέλλοντος, υπηρετεί διαχρονικά η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.
Πιστή στο όραμά της, λειτουργεί ως αρωγός στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης στην αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την αμεροληψία, προσδοκώντας πάντα τη συνεργασία με οργανισμούς που μοιράζονται το ίδιο πάθος για μια ειρηνική, βιώσιμη και ισχυρή Μεσόγειο»./
Ο ίδιος  ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και τα επιτελεία όλων των χωρών και καλή επιτυχία στη διοργάνωση.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Αμάρ Αντάντι, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Λ. Αυγενάκη, ευχαριστώντας για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης