Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καράογλου: Ο τουρισμός ενώνει τους λαούς και δημιουργεί ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης

Καράογλου: Ο τουρισμός ενώνει τους λαούς και δημιουργεί ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης
«Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό και πολιτισμός δίχως ανάπτυξη», ανέφερε ο Θ. Καράογλου
«Ο τουρισμός ενώνει τους λαούς και δημιουργεί ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης πάνω στις οποίες μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα ευοίωνο μέλλον», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Θ. Καράογλου, σε ημερίδα με τη συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, στο Ροδολίβος, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμφίπολης.
«Η Ελλάδα είναι ένας μεγάλος καμβάς ο οποίος περιμένει από όλους εμάς να τον γεμίσουμε με το ταλέντο, την έμπνευση, το όραμά μας, παρεμβαίνοντας δυναμικά στον παγκόσμιο πολιτιστικό διάλογο», σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως «οφείλουμε να αξιολογήσουμε εις βάθος την ουσία των πραγμάτων και να στραφούμε σε αυτό που οι ειδικοί του χώρου αποκαλούν πολιτισμικό τουρισμό».
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ανάδειξη και προβολή του μνημειακού πλούτου μας μπορεί να καταστήσει τη Μακεδονία και τη Θράκη τόπο υποδοχής ποικίλων επενδυτικών πρωτοβουλιών».
Όπως ανέφερε, «τα αστείρευτα πολιτιστικά κοιτάσματα της χώρας αποτελούν έναν αναπτυξιακό πόρο, ο οποίος είναι ικανός να λειτουργήσει δημιουργικά και πολλαπλασιαστικά»,ενώ «δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό και πολιτισμός δίχως ανάπτυξη».
 «Δείτε το ως μια αλυσίδα: Πολιτισμός ίσον τουρισμός ίσον οικονομική ανάπτυξη», σημείωσε.
Ακόμη, ο κ. Καράογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το υφυπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη, υπηρετεί το στόχο της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης κάθε νομού της χωρικής μας ευθύνης».
Ακόμη, κηρύσσοντας το Σάββατο 24/8 την έναρξη του Διασυνοριακού Φεστιβάλ, χαρακτήρισε «υποδειγματική» τη διακρατική συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και στον Τύμβο Καστά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης