Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω διεθνών πιέσεων και Moody’s

tags :
ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω διεθνών πιέσεων και Moody’s
Αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου από εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας 
Η ψυχολογία των αγορών του εξωτερικού θα επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς σημειώνουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια, περιμένοντας μεταβλητότητα και πτωτικό άνοιγμα.
Η κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ-Κίνας εξακολουθεί να δημιουργεί ανησυχίες, ενώ και η μη αξιολόγηση του ελληνικού χρέους από τη Moody’s όπως αναμενόταν ενδέχεται να επηρεάσει τους επενδυτές.
Στα μέσα της εβδομάδας ΕΛΠΕ και Motor Oil δημοσιεύουν αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και στο τέλος οι τράπεζες, επομένως σταδιακά η αγορά θα αρχίσει να στρέφει το βλέμμα της ξανά στις εγχώριες εξελίξεις.
Σημειώνεται πως αύριο (27/8) θα γίνει η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες εκροές.

Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε ότι η ραγδαία αύξηση των ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο θα επηρεάσουν την αγορά.

Euroxx
Οι διεθνείς εξελίξεις θα συνεχίζουν να οδηγούν την εγχώρια αγορά χαμηλότερα.

ΙΒG
Εκτός από τις διεθνείς εξελίξεις που αναμένεται να επηρεάσουν την αγορά την τρέχουσα εβδομάδα, οι επενδυτές σταδιακά θα μετατοπίσουν το ενδιαφέρον τους στα αποτελέσματα των τραπεζών την Πέμπτη (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα) και την Παρασκευή (Πειραιώς και Eurobank).
Επιπλέον την Τετάρτη δημοσιεύει η Motor Oil και την Πέμπτη τα ΕΛΠΕ και αναμένεται να επηρεαστούν από το αδύναμο περιβάλλον διύλισης στο δεύτερο τρίμηνο.

Beta

Μεταβλητότητα και χαμηλότερα επίπεδα αναμένονται στη σημερινή συνεδρίαση λόγω της αρνητικής ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές καθώς κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος.
Ωστόσο, σημειώστε πως αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν και πάλι οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων από τις εταιρείες διύλισης (Τετάρτη και Πέμπτη) και ο τραπεζικός κλάδος στο τέλος της εβδομάδας.
Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα γίνει αύριο και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται το Βερολίνο στις 29/8.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης