Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 7 ετών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο 2019 - Στις 94,3 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Σε χαμηλά 7 ετών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο 2019 - Στις 94,3 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Νέα πτώση σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (26/8) στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 94,3 μονάδες, έναντι 95,8 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012.
Παράλληλα, τα στοιχεία του Ifo για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 95,1 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους έξι μήνες κατέγραψε πτώση στις 91,3 μονάδες, έναντι 92,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 91,8 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, σημειώθηκε επίσης πτώση στις 97,3 μονάδες, έναντι 99,6 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις 98,8 μονάδες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ifo, Clemens Fuest, «υπάρχουν ακόμα περισσότερες ενδείξεις μίας ύφεσης στη Γερμανία», προσθέτοντας παράλληλα ότι «ο βιομηχανικός τομέας βρίσκεται σε ύφεση, και ακολουθεί πλέον και ο τομέας υπηρεσιών».
«Οι τελευταίες εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο δεν αντικατοπτρίζονται ακόμα στην τελευταία έρευνα», τόνισε ο κ. Fuest, ο οποίος διευκρίνισε ότι «το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά επιδεινώθηκε σημαντικά στους κλάδους μηχανικών, χημικών και ηλεκτρικών».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «οι εταιρείες εμφανίστηκαν πολύ λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα κατάσταση και η απαισιοδοξία τους σχετικά με τους επόμενους μήνες κατέγραψε επίσης άνοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης