Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ – Πούλησε το πετρέλαιο του, άγνωστος ο αγοραστής

tags :
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ – Πούλησε το πετρέλαιο του, άγνωστος ο αγοραστής
Το πλοίο βρίσκεται δυτικά της Κρήτης ενώ παραμένει άγνωστος ο προορισμός του
Παραμένει το θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya (πρώην Grace 1) καθώς πέρα από το ότι είναι άγνωστος ο προορισμός του, πληροφορίες θέλουν να έχει πουλήσει το πετρέλαιο που μεταφέρει.
Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πληροφορίες από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRIB ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ιράν υποστήριξε πως έχει πωληθεί το πετρέλαιο που μεταφέρει το τάνκερ αν και παραμένει άγνωστο ποιος ήταν ο αγοραστής.
Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές πως θα αναλάβουν κάθε δυνατή δράση προκειμένου να εμποδίσουν το τάνκερ από το να παραδώσει το πετρέλαιο του στη Συρία καθώς θεωρούν ότι αυτό ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης (επίλεκτο στρατιωτικό σώμα του Ιράν, το οποίο οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση) και για αυτό έχουν δώσει εντολή σύλληψής του από τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ.
Την ίδια στιγμή πάντως, γρίφος παραμένει ο προορισμός του πλοίου.
Αν και αρχικά – και αφού αποδεσμεύτηκε από τις αρχές του Γιβραλτάρ ύστερα από ένα διπλωματικό θρίλερ πέντε εβδομάδων - είχε αναφερθεί πως προορισμός του ήταν το λιμάνι της Καλαμάτας, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνέχεια έγινε γνωστό πως κατευθυνόταν στο λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία.
Ωστόσο τελευταία στοιχεία το θέλουν να βρίσκεται δυτικά της Κρήτης και να μην κατευθύνεται πλέον προς την Τουρκία με τον τελικό του προορισμό να θεωρείται άγνωστος.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του Ιράν, ο ιδιοκτήτης του πλοίου θα αποφασίσει για τον επόμενο προορισμό του.
Πάντως, το πλοίο έχει ανάγκη από ανεφοδιασμό σε καύσιμα και τρόφιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης