Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έδειξε αντοχές, βοήθησαν οι τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έδειξε αντοχές, βοήθησαν οι τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Μία σειρά από γεγονότα τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό βοήθησαν στην αλλαγή της εικόνας. Ο Τραμπ ο οποίος συχνά παρεμβαίνει υπέρ των αγορών έκανε δηλώσεις αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο και μειώθηκαν οι απώλειες στο ΧΑ. Δεν μπόρεσε να γυρίσει βέβαια θετικό.

Από την άλλη ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πλήρη άρση των Capital Controls από 1η Σεπτέμβρη εξέλιξη που επίσης βοήθησε. Πάντως με το έντονα πτωτικό άνοιγμα στο ξεκίνημα φάνηκε λίγο αργότερα μία απροθυμία των πωλητών να δώσουν πιο κάτω μετοχές, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι αγοραστές να κινούνται σε υψηλότερες τιμές.

Στην μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση οι κινήσεις μαζέματος ήταν πιο έντονες. Από την άλλη στις τράπεζες έβγαινα χαρτιά σε όλες τις τιμές. Μόλις σταματούσαν οι αγοραστές για… ανάσες έβγαιναν μεγάλες πωλήσεις. Όμως κατάφεραν στο κλείσιμο και έδωσαν θετικό πρόσημο σε δείκτη και μετοχές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Παραμένει γύρω από τις 830 μονάδες αν και ενδοσυνεδριακά σήμερα βρέθηκε στις 814 μονάδες. Μένει αύριο να φανεί η δύναμη των αγοραστών, στις εκροές που θα υπάρξουν λόγω MSCI. Περίπου 30 εκατ. ευρώ υπολογίζονται.

Πωλητές υπήρχαν σε Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, ΟΠΑΠ αλλά και Jumbo, η οποία έχει διορθώσει αρκετά από τα υψηλά της αλλά βγαίνουν ακόμα αρκετά χαρτιά και προσπαθεί η μετοχή να μαζέψει τις απώλειες ώστε να μη χάσει τα 2 δισ. ευρώ στην αποτίμηση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αμετάβλητη στο κλείσιμο στα 2,17 ευρώ αν και έγραψε χαμηλό στα 2,12 ευρώ και υψηλό στα 2,1950 ευρώ. Ο όγκος στις 390 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Έκανε όγκο 157 χιλ. τεμάχια, όλο μέσα στην αγορά και έκλεισε στα 15,42 ευρώ με απώλειες 1,15% και αποτίμηση 2,09 δισ. ευρώ. Χαμηλό ημέρας στα 15,18 ευρώ. Στις 8 Ιουλίου είχε γράψει νέο ιστορικό υψηλό στα 18,88 ευρώ.

AEGEAN: Και εδώ βγήκαν πωλητές. Ο όγκος στις 50 χιλ. τεμάχια και το κλείσιμο στα 7,90 ευρώ με απώλειες 1,25%.

ΕΛΤΟΝ: Ξεχώρισε και σήμερα και βρίσκεται οριακά χαμηλότερα από το υψηλό έτους που έχει γράψει στα 1,93 ευρώ στις 31/7. Είναι βέβαια και υψηλό πολλών μα πολλών ετών. Η εισηγμένη αποτιμάται στα 51 εκατ. ευρώ. Το 2018 είχε βγάλει πρώτο τρίμηνο, φέτος δεν το έκανε και έτσι περιμένουμε εξάμηνο.

Στην τρέχουσα αποτίμηση παίζει όσο η καθαρή της θέση αλλά το 2018 είχε καθαρά κέρδη 3,19 εκατ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι μπορεί να δείξει καλύτερη κερδοφορία το 2019 και άρα να μπορεί να παίξει με ένα υψηλότερο λίγο δείκτη p/bv αφού βλέπουμε πως εταιρείες με ζημιές παίζουν στην καθαρή τους θέση.

CENTRIC: Επανέρχεται στα 0,24 ευρώ με κλείσιμο σήμερα στα 0,2380 ευρώ και καλό όγκο 136 χιλ. τεμάχια. Διατηρούμε την άποψη ότι αδικείται στο ταμπλό, παρά το γεγονός ότι την παρακολουθούμε από την περιοχή των 0,10-0,12 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Σιγά-σιγά θα την εντοπίσουν και αυτή! Οι εισροές σε αμοιβαία είναι σημαντικές και το ενδιαφέρον για δημιουργία αμοιβαίων στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση δεν μπορεί να μη φτάσει σε αυτή. Στο +2,99% και στα 3,44 ευρώ με όγκο 7 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Κάποια στιγμή θα την εντοπίσουν και αυτή οι θεσμικοί και τα 33 εκατ. ευρώ αποτίμησης θα μπορέσουν εύκολα να διπλασιαστούν. Στα 0,8220 ευρώ δίνει ευκαιρίες και κάνει και καλό όγκο. Και πιο πάνω όσοι αγόρασαν δεν νομίζουμε πως θα πρέπει να ανησυχήσουν ακόμα και αν την πάνε πιο κάτω για να διώξουν τους γρήγορους που μπήκαν τελευταίοι.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στα 1,0540 ευρώ με απώλειες 2,59% και μεγάλο όγκο 128 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 120 εκατ. ευρώ. Αναμένουμε εξάμηνο όπου μάλλον θα είναι βελτιωμένο έναντι του πρώτου τριμήνου, αλλά θέλουμε να διαβάσουμε και για προοπτικές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης