Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Στο rebalancing τα βλέμματα - Πιέσεις σε επιλεγμένες μετοχές και τράπεζες

tags :
Μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Στο rebalancing τα βλέμματα - Πιέσεις σε επιλεγμένες μετοχές και τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Προσπαθεί να περάσει πάνω από τις 830 μονάδες. Εμείς θέλουμε να περάσει πάνω από τις 835 μονάδες σήμερα το οποίο θα συνοδευτεί και με καλό τζίρο επειδή θα έχουμε το rebalancing του MSCI. Για να δούμε αν θα μπορέσει να το κάνει η αγορά. Προβληματίζουν και πάλι στο ξεκίνημα οι τράπεζες. Χρειάζονται δυνατούς αγοραστές.

Από το εξωτερικό έχουμε τον εμπορικό πόλεμο και μία κάνουν βήματα μπροστά και την άλλη βήματα πίσω. Ασανσέρ οι αγορές λόγω των εξελίξεων που έχουμε καθημερινά στο θέμα. Τουιτάρει και ο πλανητάρχης και ψάχνονται όλοι να δουν τι λέει και πως το λέει. Στα δικά μας σε λίγες μέρες φεύγουν οριστικά τα capital controls.

Θετικότατη εξέλιξη για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία και περιμένουμε να συνοδευτεί με επιστροφή καταθέσεων. Έχουμε και πολλούς βουλευτές με τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Για να αρχίσουν να τα φέρνουν σιγά-σιγά. Από την άλλη θα θέλαμε και οι επιχειρηματίες μας να έρθουν και να στηρίξουν τη χώρα και το τραπεζικό σύστημα.

Στο παρελθόν με το φόβο της δραχμής πολλοί τραβούσαν τα λεφτά τους επιβαρύνοντας την κατάσταση των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας. Είχαμε και τους πολιτικούς που άλλοι νόμιζαν πως τα δανεικά δεν τελειώνουν και διόριζαν τους πάντες και άλλοι ότι θα αλλάξουν τον κόσμο και θα ξαναγραφτεί η οικονομική θεωρία και βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε.

MSIC: Σήμερα (21/8) το rebalancing των δεικτών. Καμία αλλαγή για Ελλάδα, αλλά εκροές 30 εκατ. ευρώ λόγω αναβάθμισης άλλων χωρών και άρα μείωση του δικού μας βάρους. Θέλουμε απορρόφηση των πιέσεων και υψηλότερο κλείσιμο για να αποφύγουμε νέα υποχώρηση.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Πιέσεις ξανά στις τράπεζες αλλά και σε Coca Cola, ΕΛΠΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Τιτάν. Ενισχύεται η ΔΕΗ. Προσπαθεί και πάλι ο ΟΤΕ να περάσει τα 12 ευρώ.

PAPERPACΚ: Και μόνο που μία μικρή εταιρεία δίνει εκτίμηση για τα EBITDA είναι σημαντικό. Δεν το κάνουν πλέον πολλές. Με μία λογική αφαίρει φόρων, τόκων και αποσβέσεων βάσει των προηγούμενων χρήσεων θα μπορούσαμε να δούμε μία εξαιρετική κερδοφορία που να δίνει μονοψήφιο P/Ε. Η μετοχή κινείται ανοδικά και ισοφάρισε τα προηγούμενα πολυετή υψηλά.

PROFILE: Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται εκ νέου η μετοχή της Profile και αυτή τη φορά ξεπέρασε τα 4 ευρώ κάνοντας υψηλό στα 4,07 ευρώ με άνοδο 3,04% και όγκο μόλις 2 χιλ. τεμάχια. Η αγορά προεξοφλεί κάποια θετική είδηση που θεωρεί ότι θα έρθει για να δικαιολογήσει το μεγάλο ράλι της μετοχής.

Η αποτίμηση ανέρχεται στα 48 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα χρήσης 2018 ο όμιλος είχε καθαρή θέση 18,6 εκατ. ευρώ, τραπεζικό δανεισμό 4,6 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις 13,7 εκατ. ευρώ. Είχε πωλήσεις 13,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,26 εκατ. ευρώ. Φθηνή δεν μπορείς να την πεις εκτός και αν το νέο που φημολογείται θα φέρνει κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ και πάνω κάθε χρόνο.

Νεότερη έκθεση από την Alpha Finance αυτή τη φορά δίνει εκτίμηση για καθαρά κέρδη το 2019 1,8 εκατ. ευρώ και άρα p/e26 φορές και 2,6 εκατ. ευρώ το 2020 άρα P/e 18,1 φορές.

BYTE: Στα 18,3 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και ενισχύεται η μετοχή με χαμηλό όγκο. Πρόσφατα είδε επίπεδα κοντά στο 1 ευρώ και τώρα ανακάμπτει πάνω από το 1,15 ευρώ. Εδώ το 2018 είχε πωλήσεις 24 εκατ. ευρώ από 20,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 341 χιλ. ευρώ από ζημιές 394 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 13,4 εκατ. ευρώ και οι τραπεζικές υποχρεώσεις στα 7,2 εκατ. ευρώ με ταμείο 5,7 εκατ. ευρώ.

ΚΛΜ: Καλό άνοιγμα και η μετοχή είναι στα 0,8320 ευρώ με άνοδο 1,22% και όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 33 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης