Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Swiss Re: Δεν μπορούν να τα κάνουν όλα οι Κεντρικές Τράπεζες - Η οικονομία να γίνει πιο ανθεκτική

tags :
Swiss Re: Δεν μπορούν να τα κάνουν όλα οι Κεντρικές Τράπεζες - Η οικονομία να γίνει πιο ανθεκτική
Οι αγορές φαίνεται να είναι οι μεγάλοι νικητές τη δεκαετία μετά την οικονομική κρίση
Μια δεκαετία μετά την τελευταία οικονομική κρίση, η προσοχή εστιάζεται πολύ σε αυτό που οι κεντρικοί τραπεζίτες μπορούν να κάνουν για να αποτρέψουν την επόμενη, σύμφωνα με την Swiss Reinsurance.
Με τις "κάνουλες" ρευστότητας να ανοίγουν και τα επιτόκια να παραμένουν σε μια «μαύρη τρύπα» που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν, «πρέπει να σταματήσουμε να ανησυχούμε για τα κίνητρα των κεντρικών τραπεζών», δήλωσε ο Jerome Haegeli, επικεφαλής οικονομολόγος της Swiss Re.
Αντίθετα, ανέφερε, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής πρέπει να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της «ανθεκτικότητας» μιας οικονομίας - της ικανότητας να αντέχει σε μελλοντικές αναταραχές.
Αυτό θα απαιτούσε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ρυθμιστικές αλλαγές που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη κεφαλαίου από τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε ο Haegeli.
Οι μαζικές εκδόσεις παγκόσμιου χρέους, ο πολλαπλασιασμός των αρνητικών αποδόσεων και η χαμηλή τάση ανάπτυξης υπονομεύουν μια τέτοια ανθεκτικότητα, είπε.
Οι αγορές φαίνεται να είναι οι μεγάλοι νικητές τη δεκαετία μετά την οικονομική κρίση.
Ενώ η παγκόσμια οικονομία έχει αυξηθεί με λιγότερο από το ήμισυ του ρυθμού μιας τυπικής ανάκαμψης, ο δείκτης Standard & Poor's 500 - ο οποίος ο Haegeli είπε ότι συνήθως πολλαπλασιάζει τις αποδόσεις κατά 1,7 στη δεκαετία μετά από ένα κατώτατο σημείο - έχει καταγράψει άνοδο τέσσερις φορές περισσότερη από το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης