Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Θετική για τις ελληνικές τράπεζες η μείωση της φορολογίας - Σημαντικό όφελος και από τους νέους κανόνες της ΕΚΤ για τις προβλέψεις

tags :
JP Morgan: Θετική για τις ελληνικές τράπεζες η μείωση της φορολογίας - Σημαντικό όφελος και από τους νέους κανόνες της ΕΚΤ για τις προβλέψεις
Μια θετική αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία θα έλθει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, κατά την άποψη της JP Morgan
Υποστηρικτικό θεωρεί η JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες το περιβάλλον που διαμορφώνεται στην οικονομία, μετά τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σε αναφορά της JP Morgan εντός σε ανάλυση για τις περιφερειακές τράπεζες της Ευρώπης, ο οίκος αναφέρει ότι το πολιτικό σκηνικό είναι πλέον σίγουρα πιο υποστηρικτικό, δεδομένου ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση προωθεί νέα σχέδια φορολογίας προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας.
Όπως επισημαίνει, δημιουργείται ένα θετικό περιβάλλον ώστε η ελληνική οικονομία αναβαθμιστεί, εάν προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και μια αξιόπιστη ατζέντα για περαιτέρω οικονομικές πολιτικές φιλικές προς την ανάπτυξη· Ωστόσο, αυτό έρχεται με πρόσθετη προϋπόθεση να υπάρξει ταχύτερη από ό, τι αναμενόταν μείωση του χρέους και ουσιαστική βελτίωση της υγείας του τραπεζικού τομέα.
Ως εκ τούτου, μια θετική αξιολόγηση θα έλθει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, κατά την άποψη της JP Morgan.
Επιπλέον, υπογραμμίζει τις πρόσφατες πιθανότητες να επανασχεδιαστεί το πλαίσιο για τις προβλέψεις της ΕΚΤ, εξέλιξη που θα μπορούσε να είναι θετική για τα ιδρύματα με υψηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων όπως οι ελληνικές τράπεζες.
Παράλληλα, η JP Morgan αναφέρει και στην πρόσφατη επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην αγορά τίτλων Tier 2, επιβεβαιώνοντας ότι το κλίμα στην αγορά παραμένει ευνοϊκό.
Επίσης, δρομολογούνται εκδόσεις ομολογιών που προσδιορίζονται στα 2,5 δισ. ευρώ περίπου, με βάση τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου.
Η JP Morgan συγκεντρώνει αυτούς τους αριθμούς με τις εκτιμήσεις της στο Σχήμα παρακάτω, με βάση το τρέχον έλλειμμα κάθε τράπεζας σε 2% με βάση τον Πυλώνα 1 και τα RWA.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης