Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ προχωρά σε προαποφασισμένες και αναίτιες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ προχωρά σε προαποφασισμένες και αναίτιες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Για «προαποφασισμένες και αναίτιες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος», κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος
Για «προαποφασισμένες και αναίτιες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η επιβάρυνση ξεπερνά το 15%, με προφανείς επιπτώσεις για τη βιωσιμότητά τους, ενώ, όπως συνέχισε, η αύξηση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών είναι δεδομένη και για ένα μέσο νοικοκυριό προσεγγίζει το 13,4%.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, αυτό είναι «το τελικό αποτέλεσμα της καταστροφολογίας για τη ΔΕΗ» ενώ επισημαίνει ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αποφάσισε να ενημερώσει την κοινωνία για τις αυξήσεις «μέσω διαρροής, non paper».
Ο κ. Φάμελλος αναφέρει ότι το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ ήταν «η διαμόρφωση μίας ψευδούς εικόνας για τις ταμειακές της ανάγκες και τις ζημίες της εταιρίας, ώστε να επιβάλει την επιβάρυνση ολόκληρης της κοινωνίας με 500 εκατ. ευρώ» και την κατηγορεί ότι «επιλέγει να κλείνει το μάτι στους ιδιώτες παρόχους, δημιουργώντας χώρο για κέρδη και πελάτες χωρίς κόστος και επενδύσεις».
Ο ίδιος τονίζει, επίσης, ότι , αντί να προχωρήσει στην απόδοση των περίπου 200 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για τις οφειλές Υ.Κ.Ω. της περιόδου 2007-2011, μεταφέρει το κόστος στους πολίτες.
«Επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017 απέδωσε 360 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για τις οφειλές Υ.Κ.Ω. της περιόδου 2012-2015, από το κοινωνικό μέρισμα, επιλέγοντας να μην επιβαρύνει τους καταναλωτές.
Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε η ΝΔ, δια του κου Σταϊκούρα, να προχωρήσει άμεσα στην απόδοση του εν λόγω ποσού, με νομοθετική ρύθμιση, που θα έλυνε παράλληλα το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ», σημειώνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η απροθυμία της κυβέρνησης να αποδώσει τις οφειλές προς τη ΔΕΗ, επιβεβαιώνει, για άλλη μία φορά, ότι η προεκλογική της παροχολογία “δεν βγαίνει” και ζημιώνει αντί να ανακουφίζει την ελληνική κοινωνία.
Και φυσικά ούτε λόγος στις “διαρροές” του κ. Χατζηδάκη για στρατηγικό σχέδιο βιωσιμότητας της ΔΕΗ…», καταλήγει ο κ. Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS