Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος για τη δίωξη για τη Novartis: Ο τελευταίος σπασμός του Ρασπούτιν – Θα τους τσακίσω

Λοβέρδος για τη δίωξη για τη Novartis: Ο τελευταίος σπασμός του Ρασπούτιν – Θα τους τσακίσω
Οι εισαγγελείς Διαφθοράς στέλνουν τη δικογραφία της Novartis στη Βουλή για τον Ανδρέα Λοβέρδο
Για τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν κάνει λόγο ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στην απόφαση των Εισαγγελέων Διαφθοράς να στείλουν και πάλι στη Βουλή τη δικογραφία της Novartis για τον κ.Λοβέρδο προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, καθώς κρίνουν πως προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για το αδίκημα της δωροδοκίας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κλ.Λοβέρδος κατήγγειλε ότι υπάρχουν νέα στοιχεία που δείχνουν κατάχρηση εξουσίας, ενώ υποστήριξε πως επώνυμος μάρτυρας έδινε χρήματα σε έναν από τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες για να καταθέσει «συγκεκριμένα πράγματα».
«Η εισαγγελέας ξαναστέλνει τη δικογραφία στη Βουλή χωρίς λόγο, με στόχο να πει ότι «αρχειοθετώ όλο τον κόσμο άλλα να, κάτι βρήκα».
Ο «Ρασπούτιν» τι είχε πει;
«Προχωρήστε το και θα τα βρούμε στο μέλλον».
Συντηρείται ένα κλίμα.
Αυτό είναι ο τελευταίος σπασμός του Ρασπούτιν» τόνισε ο κ.Λοβέρδος.
«Θα τους τσακίσω, θα τους διαλύσω με τα προνόμια διαθέτει ο απλός Έλληνας πολίτης, όχι με τα προνόμια βουλευτών και υπουργών» ανέφερε ο κ.Λοβέρδος.
Σημειώνεται πως οι εισαγγελείς αποστέλλουν στη Βουλή πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει για τον κ. Λοβέρδο, ζητώντας την έγκριση του Κοινοβουλίου στην άρση της ασυλίας του.
Ο πρώην υπουργός έδωσε στους εισαγγελείς εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, τον περασμένο Μάιο.
 Η κλήση τού είχε σταλεί, με έγκριση και πάλι της Βουλής, μετά από καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, που υποστήριξαν ότι επί υπουργίας του κυκλοφόρησαν τέσσερα συγκεκριμένα σκευάσματα της ελεγχόμενης φαρμακοβιομηχανίας για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στην Ελλάδα σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο κ. Λοβέρδος, που είχε ζητήσει και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, αρνείται κάθε κολάσιμη εμπλοκή του στην υπόθεση.
Από την αρχή αναφέρεται σε σκευωρία και έχει προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος όλων των προσώπων που κατά την κρίση του είναι υπεύθυνοι για την στοχοποίησή του.
Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς πλέον παραμένει ανοιχτή για τους κ. Αβραμόπουλο και Γεωργιάδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης