Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Μετά από 8 μήνες... δόθηκε σήμα αγοράς στη Wall - Στα ύψη οι εκροές από τις αναδυόμενες αγορές

tags :
Bank of America Merrill Lynch: Μετά από 8 μήνες... δόθηκε σήμα αγοράς στη Wall - Στα ύψη οι εκροές από τις αναδυόμενες αγορές
Οι ροές σε bod funds έφτασαν τα 12,4 δισ. δολάρια και σε χρυσό στα 1,9 δισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε την Τετάρτη
Για πρώτη φορά μετά την 3η Ιανουαρίου 2019, ο ειδικός δείκτης της Bank of America Merrill Lynch, έδωσε σήμα «buy» (αγορά).
Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης κλίματος (sentiment indicator) της Bank of America Merrill Lynch, έδωσε ένα contrarian σήμα, καθώς υποχώρησε από 2,4 στο 1,3, ειδικά για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μια ανάγνωση κάτω από 2 χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά bearish και προκαλεί το σήμα αγορών.

Η τράπεζα δήλωσε ότι η πτώση αυτής της εβδομάδας οφειλόταν σε εκροές σε τίτλους και μετοχές αναδυόμενων αγορών, καθώς και σε ταχεία συσπείρωση των αγορών στα αμερικανικά ομόλογα.
Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της ροής κεφαλαίων από την EPFR, η BofA/ML δήλωσε οι ροές σε bod funds έφτασαν τα 12,4 δισ. δολάρια και σε χρυσό στα 1,9 δισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε την Τετάρτη.
Εν τω μεταξύ, 7,6 δισ. δολάρια σε μετρητά διοχετεύτηκαν σε μετοχές που μέχρι πρότινος έφεραν ετήσιο σύνολο εκροών ύψους 204 δισ. δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο S&P 500, ο οποίος καταγράφει κέρδη 16% από τις αρχές του έτους, υπέστη σημαντικές πωλήσεις στο τέλος της περασμένης εβδομάδας καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κλιμακώθηκε περαιτέρω.
Ο Πρόεδρος Donald Trump απείλησε να αυξήσει τους δασμούς σε 250 δισ. δολαρίων κινεζικών προϊόντων σε 30% από 25%.
Αλλά οι πιο ήπια ρητορική και από τις δύο πλευρές έχουν ήδη οδηγήσει σε ένα μίνι ράλι από την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης