Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Δεν σημαίνει απαραίτητα «σκληρό» Brexit το κλείσιμο του βρετανικού κοινοβουλίου

Scope: Δεν σημαίνει απαραίτητα «σκληρό» Brexit το κλείσιμο του βρετανικού κοινοβουλίου
Το σχόλιο της Scope Ratings για το κλείσιμο του βρετανικού κοινοβουλίου
Η απόφαση του πρωθυπουργού Boris Johnson να αναστείλει νωρίτερα (στα μέσα Οκτωβρίου 2019) τη λειτουργία του βρετανικού κοινοβουλίου δεν σημαίνει απαραίτητα ένα «σκληρό» Brexit, αναφέρει σε σχόλιό της η Scope Ratings.
Όπως υπογραμμίζει, ένα Brexit με συμφωνία ή μία ολική ακύρωση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου (ΑΑ, αρνητικό outlook) από την ΕΕ, παραμένουν τα δύο βασικά σενάρια.
«Η οικονομική ζημία από τη Brexit συνεχίζει να αυξάνεται.
Ένα ήπιο Brexit παραμένει το πιο πιθανό αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα, ακόμη και σε ένα σενάριο στο οποίο η ΕΕ επρόκειτο να χορηγήσει μικρές αλλαγές στη συμφωνία πριν από τις 31 Οκτωβρίου 2019 και η συμφωνία αυτή εγκριθεί στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου στα τέλη Οκτωβρίου, μπορεί να απαιτηθεί ακόμη μια παράταση του Άρθρου 50. (…)
Η διαμάχη έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή που η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά 0,2% -σε τριμηνιαία βάση- το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Αναμένουμε ανάπτυξη μόλις 1,3% το 2019 και 1,1% το 2020 -πολύ κάτω από την εκτίμησή μας για το δυνητικό ποσοστό ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, στο περίπου 1,5% .
Η αυξημένη οικονομική αβεβαιότητα λόγω της Brexit παρεμποδίζει την οικονομία», υπογραμμίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης