Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Ο κίνδυνος ύφεσης δεν έχει απομακρυνθεί - «Καμπανάκι» η αντιστροφή στην καμπύλη ομολόγων

tags :
Blackstone: Ο κίνδυνος ύφεσης δεν έχει απομακρυνθεί - «Καμπανάκι» η αντιστροφή στην καμπύλη ομολόγων
Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, τονίζει η Blackstone
Μεταξύ των λιγότερο αισιόδοξων για την πορεία της Wall Street συγκαταλέγεται και ο κορυφαίος όμιλος private equity, Blackstone, ο οποίος προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος ύφεσης τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε διεθνές επίπεδο δεν έχει απομακρυνθεί στο ελάχιστο.
Σύμφωνα με τον Joe Zidle, κορυφαίο στέλεχος της Blackstone, η αντιστροφή της καμπύλης των αμερικανικών ομολόγων δεν θα πρέπει να θεωρείται ως κάτι «παροδικό» αλλά θα πρέπει να ανησυχήσει τους επενδυτές.
«Εάν παρακολουθήσετε τι συμβαίνει, παραδοσιακά, πριν από μία ύφεση είναι το εξής: οι μετοχές ακολουθούν ανοδική πορεία για ένα εξάμηνο και η καμπύλη ομολόγων αντιστρέφεται», τονίζει, περιγράφοντας ακριβώς την εικόνα που εμφανίζουν οι αγορές το τελευταίο διάστημα.
Όσο για το πότε θα καταφθάσει η ύφεση ο Zidle υποστηρίζει ότι «ο δικός μας μηχανισμός αντίστροφης μέτρησης δείχνει ότι μετά από την παραπάνω εικόνα (άνοδος μετοχών, αντιστροφή καμπύλης ομολόγων) μεσολαβούν κατά μέσο όρο 20 μήνες πριν καταφθάσει ύφεση», ενώ προσθέτει ότι «η καμπύλη των ομολόγων δεν αντιστρέφεται στις κακές οικονομικές περιόδους αλλά στις καλές».
Υπενθυμίζεται ότι η Blackstone είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους παγκοσμίως, με υπό διαχείριση κεφάλαια 545 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης