Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Αυξημένος κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος, σε περίπτωση αποτυχίας της αναδιάρθρωσης χρέους στην Αργεντινή

Teneo Intelligence: Αυξημένος κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος, σε περίπτωση αποτυχίας της αναδιάρθρωσης χρέους στην Αργεντινή
Για τους κινδύνους που θα προκύψουν σε περίπτωση μη αναδιάρθρωσης του χρέους της Αργεντινής
Φόβους για μια πλήρη οικονομική κρίση έχει προκαλέσει η εντεινόμενη μεταβλητότητα στην Αργεντινή με τους αναλυτές να προειδοποιούν για το ενδεχόμενη ένατης χρεοκοπίας.
Κι όλα αυτά, αφού ο πρόεδρος της χώρας, Mauricio Macri, υποσχέθηκε αναδιάρθρωση χρέους 100 δισ. δολ., σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις χρηματοοικονομικές αγορές ενόψει των προεδρικών εκλογών αργότερα εντός του έτους.
Ως αντίδραση, στα κρατικά ομόλογα και στο ιδιαίτερα ευαίσθητο peso σημειώθηκε sell off, καθώς οι αγορές θεώρησαν ότι η πρόταση Macri είναι αναποτελεσματική.
Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αργεντινής κατά τρεις μονάδες σε selective default από την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση Β- και την βραχυπρόθεσμη Β.
«Αποτυχία της αναδιάρθρωσης του μεσοπρόθεσμου χρέους θα διατηρήσει τον κίνδυνο ενός πιστωτικού γεγονότος σε αυξημένα επίπεδα» επισημαίνει ο Nicholas Watson από την Teneo Intelligence.
«Επίσης θα αναβιώσει τον λανθάνοντα κίνδυνο ότι αυτή η κυβέρνηση απλά δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη θητεία της, όπως είχε προγραμματιστεί τον Δεκέμβριο» δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης