Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με απώλειες 3,54% ο Αύγουστος, αλλά πήραν το πάνω χέρι οι αγοραστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με απώλειες 3,54% ο Αύγουστος, αλλά πήραν το πάνω χέρι οι αγοραστές
ΑΓΟΡΑ: Πάει και ο Αύγουστος. Από όλα είχε αυτός ο μήνας. Δυνατές πωλήσεις στο πρώτο μισό και στη συνέχεια ανάκαμψη. Έτσι για να μη μας φαίνεται μονότονη η ανοδική κίνηση. Σήμερα τελευταία συνεδρίαση του μήνα, δεν μπορούμε να πούμε πως είχαμε παράπονο. Κατοχυρώθηκαν και κέρδη που ήταν και σημαντικά, αλλά δόθηκε και η δυνατότητα σε όσους μπήκαν στα χαμηλά ημέρας να έχουν κέρδη στο κλείσιμο.

Αρκετές μετοχές τράβηξαν το ενδιαφέρον, αλλά κυρίως οι τράπεζες. Καλά τα αποτελέσματα λένε οι αναλυτές και το ταμπλό δείχνει πως πείθουν. Εξαιρετική κίνηση από Eurobank και Πειραιώς, οι οποίες αν και λίγο πριν το κλείσιμο υποχώρησαν λίγο από τα υψηλά ημέρας, μετά τις δημοπρασίες βρέθηκαν σε υψηλά ημέρας ή κοντά σε αυτά.

Βοήθησε και η CocaCola, η MotorOil αλλά και η Τιτάν. Λογική από την άλλη η διόρθωση στη ΔΕΗ. Υποχώρησαν αλλά οριακά τα ΕΛΠΕ, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο. Σημειώνεται και το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού που βοήθησε σήμερα το ΧΑ.

ΤΖΙΡΟΣ: Μπήκαν μεγάλες εντολές σε πολλές μετοχές στις δημοπρασίες προκειμένου να έχουν καλύτερη εικόνα στο κλείσιμο. Έτσι ο τζίρος ξεπέρασε συνολικά τα 90 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόλις 3,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

JUMBO: Για μία ακόμη φορά έγινε το ίδιο. Μάζεμα μέχρι να τελειώσουν οι πωλήσεις και μετά άμεση επαναφορά στα γνωστά της επίπεδα. Τέσσερις συνεχόμενες συνεδρίασης και από τα 15,42 ευρώ πήγε στα 17,48 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος στις δημοπρασίες.

ΟΤΕ: Πολλά κομμάτια συνεχίζουν να βγαίνουν στη μετοχή αλλά και οι αγοραστές δεν κάνουν πίσω. Αφού μάζεψαν πολλά στα 12 ευρώ από χθες κινείται πιο πάνω. Σήμερα από τα 12,10-12,15 ευρώ έκανε μεγάλο όγκο. Λίγο πριν το κλείσιμο γύρισε κάτω από τα 12,10 ευρώ αλλά στις δημοπρασίες έκλεισε στα 12,14 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Περίεργοι όγκοι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις και πρέπει να προσεχθεί η μετοχή γιατί εκτός του έχει φοβερό ισολογισμό, από την αρχή έτους έχει απόδοση σημαντικά μικρότερη από αυτή της αγοράς. Με όγκο 56 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 5,20 ευρώ με αποτίμηση 188 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του έτους ενισχύεται 16,6%, με την αγορά να είναι στο +40%. Έχει επομένως περιθώριο και γι΄ αυτό το λόγο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 2,17 ευρώ, αφού ο αγοραστής όπως τον έχουμε δει να κάνει μήνες, όταν βλέπει ότι βγαίνουν κομμάτια, πάει πιο κάτω για να τα μαζέψει. Ο όγκος στις 280 χιλ. τεμάχια και υπήρχαν αρκετά προς πώληση από τα 2,19 ευρώ και πάνω.

BYTE: Εκείνη η ξαφνική μεγάλη εντολή πριν από λίγες συνεδριάσεις που την πήγε κοντά στα 2 ευρώ ήταν τελικά ευκαιρία, αφού η μετοχή δείχνει πως εξακολουθεί να προσέχεται και πλέον είναι στα 1,22 ευρώ. Με όγκο 60 χιλ. τεμάχια σήμερα ενισχύθηκε 5,17%.

FRIGOGLASS: Η προηγούμενη… βόλτα προς τα 0,20 ευρώ βρήκε μεγάλους πωλητές και γύρισε η μετοχή. Σήμερα έκλεισε στα 0,1940 ευρώ με όγκο 223 χιλ. τεμάχια και οι αγοραστές ζητούσαν άλλες 494 χιλ. τεμάχια.

TERNA ENERGY: Η διοίκηση δεν επέτρεψε σε δημοσιογράφους να ακούσουν την τηλεδιάσκεψη. Εύγε και σε αυτή την εταιρεία, λες και θα μαθαίναμε τα απόρρητα μυστικά.

PASAL: Ανακοινώθηκε συμφωνία για το AthensHeart, χωρίς να έχουμε πολλές λεπτομέρειες. Αλλά από την προηγούμενη συμφωνία με τις τράπεζες, δεν έχουν μείνει και πολλά στην εισηγμένη.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με λίγα κομμάτια συνεχίζει να σκαρφαλώνει υψηλότερα. Στα 2,34 ευρώ με όγκο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 17,7 εκατ. ευρώ.

REDS: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική και με καλή άνοδο 4,5%. Στα 1,16 ευρώ με όγκο κάτω από 20 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Ο όγκος στις 101 χιλ. τεμάχια. Σκούπα όλα τα έκαναν και σήμερα. Όχι που θα την άφηναν στα 0,80 ευρώ. Μέχρι και 0,9440 ευρώ έγραψε υψηλό. Στα 0,9260 ευρώ το κλείσιμο και δε χρειάζεται κυνήγι τώρα. Οι ευκαιρίες εισόδου δεν έχουν τελειώσει πιστεύουμε, ούτε στη συγκεκριμένη, αλλά ούτε και σε άλλες.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Έχει εμφανιστεί και εδώ πωλητής. Έκανε όγκο 13 χιλ. τεμάχια η μετοχή και έκλεισε αμετάβλητη με πωλητές στην τιμή κλεισίματος των 3,36 ευρώ. Συνεχίζουμε να τη θεωρούμε φθηνή στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και περιμένουμε το εξάμηνο.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Την αφήσαμε για το τέλος για να δείτε και το γράφημα. Νομίζουμε ότι λέει πολλά..
Image
Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης