Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu σε Macron: Τώρα είναι η λάθος στιγμή για συνομιλίες με το Ιράν

Netanyahu σε Macron: Τώρα είναι η λάθος στιγμή για συνομιλίες με το Ιράν
Να αποφύγει τις συνομιλίες με το Ιράν συνέστησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, στον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron
Να αποφύγει τις συνομιλίες με το Ιράν συνέστησε σήμερα (30/8/2019) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, στον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron.
Το εβραϊκό κράτος κατηγόρησε ανοιχτά χθες το Ιράν ότι εντείνει τις προσπάθειές του να κατασκευάσει πυραύλους, σε συνεργασία με την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, στον Λίβανο, με σκοπό να πλήξει την ισραηλινή επικράτεια.
«Αυτή είναι η λάθος στιγμή για συνομιλίες με το Ιράν καθώς αυξάνει την επιθετικότητά του στην περιοχή», δήλωσε ο Netanyahu στον Macron σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Παρισιού, ανέφερε η ισραηλινή ανακοίνωση.
Ο Γάλλος πρόεδρος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κάλεσε για μια συνάντηση μεταξύ του Ιρανού προέδρου, Hassan Rouhani, και του Αμερικανού, Donald Trump, με στόχο να επιχειρηθεί μια αποκλιμάκωση των διαρκώς κλιμακούμενων εντάσεων των δύο χωρών.
Χθες ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε το Ιράν ότι επιταχύνει την προσπάθεια του να παραγάγει, με τη συνεργασία της συμμάχου του, της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, πυραύλους υψηλής ακρίβειας, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν «τεράστιες απώλειες ανθρώπινων ζωών» στο έδαφος του Ισραήλ.
Αναφερόμενος στον Λίβανο, ο Netanyahu δήλωσε κατά τη συνομιλία του με τον Macron ότι «εκείνοι που δίνουν καταφύγιο σε επιθετικές ενέργειες και (ιρανικά) όπλα δεν θα γλιτώσουν».
Το σχέδιο του Ιράν είναι να μετατρέψει στο Λίβανο ρουκέτες σε πυραύλους υψηλής ακρίβειας δήλωσε χθες ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικος, σημειώνοντας ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει αυτή τη στιγμή 130.000 ρουκέτες στον Λίβανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης