Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Αύξηση παραγωγής του πετρελαίου τον Αύγουστο 2019 - Στα 80.000 βαρέλια την ημέρα

tags :
ΟΠΕΚ: Αύξηση παραγωγής του πετρελαίου τον Αύγουστο 2019 - Στα 80.000 βαρέλια την ημέρα
Η αύξηση παραγωγής τον Αύγουστο 2019 ήταν η πρώτη από την αρχή του έτους
Η παραγωγή πετρελαίου στον ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Αύγουστο του 2019 για πρώτη φορά φέτος, καθώς ο περιορισμός των εξαγωγών πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία αντισταθμίστηκε από την υψηλότερη παραγωγή από το Ιράκ και την Νιγηρία και τις απώλειες λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.
Έρευνα του Reuters δείχνει ότι η Σαουδική Αραβία δεν παρεκκλίνει από το πρόγραμμά της για περιορισμό της παραγωγής της, παρά τις εκκλήσεις του Donald Trump να αρθε
"Ακόμη και η μέτρια αύξηση της ζήτησης που αναμένεται, μπορεί να οδηγήσει σε συνεχή συρρίκνωση της προσφοράς και στην στήριξη της αύξησης των τιμών", δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank, Eugen Weinberg.
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλα μη μέλη (γνωστά και ως ΟΠΕΚ+) συμφώνησαν τον Δεκέμβριο του 2018 να μειώσουν την προσφορά τους κατά 1,2 εκ. βαρέλια/ημέρα από 1/1/2019.
Τον Αύγουστο, τα 11 μέλη του ΟΠΕΚ που δεσμεύονται από την συμφωνία -η οποία ισχύει ως τον Μάρτιο 2020)- πέτυχαν το 136% των περικοπών, από 150% τον Ιούλιο.
Η περισσότερη παραγωγή, 80.000 βαρέλια/ημέρα ήρθε από την Νιγηρία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα της Αφρικής. Στην δεύτερη θέση, με 60.000 βαρέλια/ημέρα βρίσκεται το Ιράν. Μικρότερες αυξήσεις ήρθαν από την Λιβύη και το Κουβέιτ.
Η Σαουδική Αραβία, η οποία τον Ιούλιο μείωσε την προσφορά κάτω από τον στόχο του ΟΠΕΚ σε μια προσπάθεια να μειώσει τα αποθέματα, διατηρεί την παραγωγή σε παρόμοιο ρυθμό τον Αύγουστο. Η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας ανήλθε σε 9,63 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα κάτω από την ποσόστωσή της των 10.311 βαρελιών ανά ημέρα.
Μεταξύ των χωρών με χαμηλότερη παραγωγή, βρίσκεται και το Ιράν, το οποίο παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση στα 50.000 βαρέλια την ημέρα.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν και πάλι κυρώσεις στο Ιράν τον Νοέμβριο 2018 μετά από την αποχώρησαν από την συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015.
Στη Βενεζουέλα, η προσφορά μειώθηκε ελαφρά λόγω του αντίκτυπου των κυρώσεων των ΗΠΑ στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA και της μακροπρόθεσμης μείωσης της παραγωγής, σύμφωνα με την έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης