Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Πώς οι κεντρικές τράπεζες έχασαν τον έλεγχο της αγοράς, σε ένα γράφημα

Bank of America: Πώς οι κεντρικές τράπεζες έχασαν τον έλεγχο της αγοράς, σε ένα γράφημα
Mε τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και η ΕΚΤ (και σύντομα η Fed) θέλουν να επανεκκινήσουν το QE, το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό... για τις αγορές
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν χάσει τον έλεγχο της αγοράς εκτιμάει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch.
Το θέμα της συνάντησης του Jackson Hole το 2019 ήταν, κατ΄ ουσία η εξασθενημένη δύναμη των κεντρικών τραπεζών, η οποία κατά την τελευταία δεκαετία μονοπώλησαν με την πολιτική τους τις αγορές.
Ωστόσο, με τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και η ΕΚΤ (και σύντομα η Fed) θέλουν να επανεκκινήσουν το QE, το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.
Ο κίνδυνος να μην πείσουν τις αγορές οι κεντρικές τράπεζες έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Με βάση την Bank of America Merrill Lynch το 2018 χαρακτηρίστηκε από την αφύπνιση των μεγάλων διακυμάνσεων  από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2017, καθώς οι επενδυτές προσαρμόστηκαν στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών.

Το πρόβλημα των κεντρικών τραπεζών είναι ότι δεν μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο, το τζίνι δεν μπορεί να ξαναμπεί στο μπουκάλι.
Κάθε νέα προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών θα αποδίδει όλο και λιγότερο.
Αυτό φαίνεται καλύτερα μέσω του δείκτη κινδύνου αγοράς GFSI της Bank of America, που ουσιαστικά παραμένει αμετάβλητος κατά μέσο όρο μεταξύ 2018 και 2019.
Κατά την Bank of America η εμπιστοσύνη της αγοράς στην υποστήριξη των κεντρικών τραπεζών μειώνεται και ότι τα πολύ χαμηλά επίπεδα του 2017 είναι μάλλον πίσω μας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως απέδειξε το Jackson Hole είναι ότι η εμπιστοσύνη των κεντρικών τραπεζιτών στον εαυτό τους καταρρέει.
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν παγιδευθεί σε τέτοια κλίμακα που δεν ξέρουν τι να πράξουν ώστε να αντιμετωπίσουν την επόμενη κρίση.  Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι κεντρικές τράπεζες είναι να καθυστερήσουν την αναπόφευκτη διόρθωση και εμποδίζοντας το S & P από το να διολισθήσει στην εύλογη αξία του για όσο διάστημα μπορούν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης