Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εμπόδιο στη διεύρυνσή του – Δεν απειλεί την αριστερή του ταυτότητα

Δραγασάκης: Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εμπόδιο στη διεύρυνσή του – Δεν απειλεί την αριστερή του ταυτότητα
Η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στον πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στον έλεγχο του κράτους, σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη
H ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εμπόδιο στη διεύρυνσή του, αλλά ούτε η διεύρυνση του κόμματος απειλεί από μόνη της την αριστερή ταυτότητά του, τόνισε ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθήνας, Γ. Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.   
Τόνισε  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ηγηθεί μιας ευρύτερης αριστερής προοδευτικής παράταξης, συμπληρώνοντας ότι «στην πορεία, με ανοιχτή συζήτηση, πιστεύω πολλά θέματα θα αποσαφηνιστούν.
Προσωπικά δεν θεωρώ π.χ. ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμπόδιο στη διεύρυνσή του ούτε πιστεύω ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί από μόνη της την αριστερή ταυτότητά του».
Ανέφερε ότι «η πορεία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο αλληλένδετη και η σχέση είναι τόσο οργανική, που δεν μπορεί να διαχωριστεί.
 Και σήμερα ο Τσίπρας αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο ως ηγέτης της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, ακριβώς γιατί είναι αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι  «ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν διεξάγεται μόνο μεταξύ κομμάτων αλλά και μεταξύ ευρύτερων συνασπισμών, αστερισμών, παρατάξεων».
Ανέφερε ότι η ΝΔ εκτός από τα ΜΜΕ και τα οικονομικά μέσα, διέθετε έναν αστερισμό φίλιων δυνάμεων, «ειδικά ρυμουλκά», προσθέτοντας πως «φαίνεται πως είναι κανόνας της πολιτικής: κερδίσαμε όταν μας υποτίμησαν, χάσαμε όταν τους υποτιμήσαμε».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το διεθνές περιβάλλον ενδέχεται να επιδεινωθεί και αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.
Γι΄ αυτό ρίχνει το βάρος της στον πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στον έλεγχο του κράτους».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης