Διεθνή

Reuters: Η Μerkel μπορεί να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή της καριέρα μετά τη λήξη της θητείας της

Reuters: Η Μerkel μπορεί να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή της καριέρα μετά τη λήξη της θητείας της
Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αν η Merkel θα ολοκληρώσει αυτή την τελευταία θητεία της
Η Angela Μerkel άφησε να εννοηθεί το Σάββατο 31/8 ότι θα επιστρέψει στην ακαδημαϊκή της ζωή μόλις ολοκληρώσει τη θητεία της ως καγκελάριος το 2021, μεταδίδει το Reuters.
"Όλα τα πανεπιστήμια που μου έχουν δώσει τιμητικά διδακτορικά, θέλουν να ακούσουν κάτι τέτοιο από εμένα όταν δεν θα είμαι πια καγκελάριος" ανέφερε η Merkel σε ομιλία της  στη Σχολή Διοίκησης HHL της Λειψίας.
Η Σχολή απένειμε στην καγκελάριο, η οποία έχει σπουδάσει φυσική, ένα ακόμη τιμητικό διδακτορικό, σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκε και η Christine Lagarde, που είναι με τη σειρά της υποψήφια για να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Θα επιστρέψω και δεν θα μείνω για λίγο όπως σήμερα, αλλά για πολύ περισσότερο" είπε η καγκελάριος, προκαλώντας γέλιο στο ακροατήριο.
Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αν η Merkel θα ολοκληρώσει αυτή την τελευταία θητεία της, κι ενώ τόσο οι Συντηρητικοί, όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες κινδυνεύουν να ηττηθούν από την ακροδεξιά σε δύο τοπικές εκλογές την Κυριακή 1/9.
Σε μία τέτοια περίπτωση ο κυβερνητικός συνασπισμός θα βρεθεί εκ νέου υπό μεγάλη πίεση.
Η Merkel έχει ήδη παραιτηθεί από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών μετά από οδυνηρές ήττες σε τοπικές εκλογές και έχει πει ότι αυτή η θητεία της ως καγκελάριος θα είναι και η τελευταία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης