Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Βασικοί μας στόχοι η ανάπτυξη και η μείωση των φόρων

Πιερρακάκης: Βασικοί μας στόχοι η ανάπτυξη και η μείωση των φόρων
Mέχρι το τέλος του 2019 θα λειτουργεί πλήρως το σύστημα έκτακτης ειδοποίησης 112, σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη
Βασικοί και αλληλένδετοι κυβερνητικοί στόχοι είναι η ανάπτυξη και η μείωση των φόρων, τονίζει σε συνέντευξή του στη Realnews ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Όπως αναφέρει, είναι δεδομένο ότι ένα σημαντικό κομμάτι της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα περιλαμβάνει και αυτά τα θέματα.   
Ο ίδιος, κληθείς να πει ποιο είναι το στίγμα που αφήνει στους πολίτες η κυβέρνηση τους πρώτους δύο μήνες,  υπογραμμίζει πως είναι «ότι υλοποιούμε την εντολή που λάβαμε από τους πολίτες, η οποία ήταν καθαρή: να μην αφήσουμε ούτε μία ημέρα να πάει χαμένη και να ωθήσουμε την Ελλάδα σε μια συνολική αλλαγή μοντέλου».
Όπως αναφέρει η κυβέρνηση, από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μέχρι την κατάργηση του κακώς νοούμενου πανεπιστημιακού ασύλου και την επένδυση του Ελληνικού, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι το σχέδιο που κατατέθηκε προεκλογικά ήταν καλά σχεδιασμένο και πλήρως υλοποιήσιμο.
«Το στίγμα αυτό δεν συνιστά παρά μόνο την αρχή όσων πρέπει να γίνουν και που είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε με ταχύτητα», συμπληρώνει ο υπουργός.
Αναφερόμενος στη άρση των capital controls, ο κ. Πιερρακάκης ασκεί σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι οι επιλογές του πρώτου εξαμήνου του 2015 θα καθόριζαν με αυτόν τον τρόπο τα επόμενα χρόνια και θα πήγαιναν τη χώρα τόσο πίσω».
«Σήμερα χαιρόμαστε που καταφέραμε να υπερβούμε ένα εμπόδιο που θέσαμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας ως χώρα, ως αποτέλεσμα ατυχών επιλογών της τότε κυβέρνησης από το 2015 και μετά», συμπληρώνει.
Κατά τον ίδιο, «χάσαμε αρκετά παραγωγικά χρόνια με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα σε μια περίοδο διεθνούς οικονομικής ανάπτυξης, την οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αξιοποιήσει δημιουργικά».
Σημειώνει δε, πως «το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου συνιστά μια αξιολόγηση της προηγούμενης περιόδου από τους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα και μια ρητή εντολή αλλαγής σελίδας.
Η αντίδραση των αγορών στην εκλογή της νέας κυβέρνησης είναι απόλυτα θετική και ευεργετική για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας και είναι το πρώτο βήμα μιας σειράς προϋποθέσεων, ώστε η χώρα να απεγκλωβιστεί από τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και από μια κουλτούρα χαμηλών προσδοκιών».
Ο υπουργός τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ενώ υποστηρίζει ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα λειτουργεί πλήρως το σύστημα έκτακτης ειδοποίησης 112.                      
Περαιτέρω, κληθείς να απαντήσει για το πότε πρέπει να ανοίξει επίσημα η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων,  μετά και από τις πρόσφατες επισκέψεις του πρωθυπουργού σε Παρίσι και Βερολίνο για αυτό το ζήτημα, ο κ. Πιερρακάκης απαντά ότι ο χρόνος  θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο.
«Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων πρέπει να υλοποιηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Και αυτό όχι μόνο γιατί είναι ένα αίτημα δίκαιο, αλλά και γιατί είναι ένα αίτημα εύλογο, που θα οδηγήσει στα βέλτιστα αποτελέσματα και θα επιταχύνει την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας στη χώρα μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.    
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας από τα πρώτα μετεκλογικά του βήματα, αναφέρει ότι  «δείχνει να μην έχει απεγκλωβιστεί από μία κουλτούρα «δομικής αντιπολίτευσης».
Το «όχι σε όλα» ανήκει σε άλλες δεκαετίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης