Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Περαιτέρω πτώση σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Αύγουστο 2019, στις 49,3 μονάδες

Ιαπωνία: Περαιτέρω πτώση σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Αύγουστο 2019, στις 49,3 μονάδες
Ο υποδείκτη που σχετίζεται με την απασχόληση του μεταποιητικού κλάδου ήταν ο μόνος που σημείωσε άνοδο
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η συνολική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/9) στοιχεία της Markit, εν μέσω πτώσης στην παραγωγή και τη συνολική ζήτηση.
Ειδικότερα, ο δείκτης δραστηριότητηας PMI υποχώρησε στις 49,3 μονάδες, έναντι 49,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, οι υποδείκτες που αφορούν την παραγωγή, της νέες παραγγελίες και τον συνολικό όγκο αγορών κατέγραψαν όλοι πτώση σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθεταο μόνος υποδείκτης που σημείωσε άνοδο ήταν αυτός που σχετίζεται με την απασχόληση.
«Οι παραγωγοί ιαπωνικών αγαθών συνέχισαν να αναφέρουν δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, αντικατοπτρίζοντας τον ευρύτερο περιφεριακό τόνο στην μεταποιητική οικονομία της Ασίας και του Ειρηνικού», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
«Ο κύριος δείκτης διαμορφώθηκε σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών», πρόσθεσε ο κ. Hayes, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «με τις εξωτερικές και τις εγχώριες δυσκολίες να είναι σε αφθονία, είναι δύσκολο να προβλέψουμε οποιεσδήποτε βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στον κατασκευαστικό κλάδο της Ιαπωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης