Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Μεγάλο το πλήγμα στις αναδυόμενες αγορές από τον εμπορικό πόλεμο

tags :
Morgan Stanley: Μεγάλο το πλήγμα στις αναδυόμενες αγορές από τον εμπορικό πόλεμο
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται στο έλεος του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας
Τις χειρότερες εκροές κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου εμφάνισε το fund αναδυόμενων αγορών Lipper, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι η μαζική έξοδος οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, που πιθανώς να προκλήθηκαν από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
"Ο Όμιλος Lipper's Emerging Markets Funds (συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβαίων κεφαλαίων και των ETF) παρουσίασε καθαρές εκροές 1,1 δισ. δολαρίων για την εβδομάδα διαπραγμάτευσης που έληξε την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Αυτή η αρνητική καθαρή ροή ήταν η δέκατη στις τελευταίες έντεκα εβδομάδες, ενώ ήταν η χειρότερη από το 1993.
Ο όμιλος έχει καταγράψει καθαρή αρνητική ροή ύψους 10,2 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο μέχρι σήμερα, ξεπερνώντας το ρεκόρ του δευτέρου τριμήνου του 2013 (-13,7 δισ. δολ.), σύμφωνα με την Refinitiv.
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται στο έλεος του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

"Για να βελτιωθούν οι προοπτικές των αναδυόμενων αγορών, θα πρέπει να δούμε τη Fed να στρέφεται σε πιο προληπτικά μέτρα και / ή οι εμπορικές εντάσεις να υποχωρούν", αναφέρει η Morgan Stanley.
"Κανένας από αυτούς τους καταλύτες δεν φαίνεται πιθανό για τώρα", προσθέτει.
Ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να είναι ένας άλλος επώδυνος μήνας, καθώς αναμένονται περισσότερες εκροές σε ETF αναδυόμενων αγορών και αμοιβαία κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης