Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο κάλεσε ο πρόεδρος Macri μετά την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων

Αργεντινή: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο κάλεσε ο πρόεδρος Macri μετά την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο κάλεσε ο πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Casa Rosada λίγο μετά την επιβολή περιορισμών στην διακίνηση κεφαλαίων από την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής (Banco Central de la Republica Argentina-BCRA).
Η τράπεζα περιόρισε τις αγορές νομισμάτων. Παράλληλα όρισε προθεσμία για τους εξαγωγείς ώστε να επαναπατρίσουν νέο νόμισμα.
Παράλληλα δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους κατόχους των πιο μακροπρόθεσμων χρεών ύψους 50 δισ. δολαρίων να δεχθούν εθελοντική επιμήκυνση χρέους.
Επιπλέον, οριοθετήθηκε ότι επιτρέπεται η αγορλα έως και 10.000 δολάρια το μήνα και επίσης να μετατραπεί το ποσό στο εξωτερικό.
Μάλιστα μετά το υπουργικό, ο ΥΠΟΙΚ Hernan Lacunza θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου. Σε δηλώσεις του πάντως χθες, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Nacion, ο Lacunza υπεραμύνθηκε των μέτρων, λέγοντας πως "είμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αρνηθούμε".
Η Αργεντινή βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες, μετά την συντριπτική ήττα Macri από τον αντίπαλό του Alberto Fernandez, στις προκριματικές προεδρικές εκλογές (PASO) της 11ης Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης