Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέζονται οι τράπεζες, συνεχίζει ανοδικά η ΔΕΗ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πιέζονται οι τράπεζες, συνεχίζει ανοδικά η ΔΕΗ
ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε πτωτικά και με απώλειες κοντά στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι τράπεζες έχουν πίεση και σήμερα και είναι λογική λόγω των βραχυπρόθεσμων κερδών. Θέλουμε να κρατήσει τις 845-850 μονάδες ο γενικός δείκτης. Το βλέμμα μας και σε μετοχές που έχουν κάνει καλή συσσώρευση και έχουν περιθώριο ανόδου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέζεται η Πειραιώς λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες και μετά ακολουθούν Alpha Bank και Eurobank. Η Εθνική έχει λίγο μικρότερη υποχώρηση.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά και κοιτάζει πάνω από τα 3,10 ευρώ με καλό όγκο αφού στα πρώτα λεπτά έκανε όγκο 45 χιλ. τεμάχια. Τεχνικοί αναλυτές δίνουν όριο τα 3,30-3,35 ευρώ γι τη μετοχή.

ΟΤΕ: Προς τα 12 ευρώ γυρίζει και πάλι η μετοχή. Χθες είχαμε μία ανακωχή και ο όγκος ήταν χαμηλός αλλά υπήρχαν οι πωλητές λίγο πάνω από τα 12,09 ευρώ. Θα τη βρει τη δύναμη αργά ή γρήγορα και θα το ξεπεράσει το εμπόδιο.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Έπιασε τα 2 ευρώ και ο κ.Κούτρας είναι ο κερδισμένος εδώ αφού με αυτή την κίνηση της μετοχής «σβήνει» την απώλεια από την Ελλάκτωρ.

INTRALOT: Η εκτίμηση που είχε κάνει στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη η διοίκηση για τα EBITDA ίσως πέσει έξω 8-10% λόγω κάποιων καθυστερήσεων σε κάποια συμβόλαια ενώ το καθαρό ταμείο θα παραμείνει στα επίπεδα που περίμενε. Το νέο συμβόλαιο στο Ιλινόις δημιούργησε EBITDA στο πρώτο εξάμηνο 5 εκατ. ευρώ και η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση για 20 εκατ. δολάρια.

ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: Φυσικά και προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προσλάβει market maker για τη μετοχή. Αυτή θα είναι η Eurobank. Η εταιρεία δεν έχει κάποια σημαντική κίνηση χρηματιστηριακά το 2019 και με το χθεσινό +11,71% ενισχύεται από την αρχή του έτους μόλις 9%.

Την περίοδο του Μαρτίου είχαν βγει τα στοιχεία προς εκποίηση και στη συγκεκριμένη έβγαιναν μετοχές που αντιστοιχούσαν στο 9% του μετοχικού κεφαλαίου και είχαν ξεχαστεί χωρίς χειριστή.

Οι συναλλαγές της ήταν περιορισμένες ειδικά μέχρι περίπου τον Ιούλιο με πολλές συνεδριάσεις να μην κάνει πράξη. Από τον Ιούλιο και μετά έχει καθημερινή παρουσία αλλά χωρίς ιδιαίτερους όγκους. Αποτιμάται 7 εκατ. ευρώ.

ΣΠΥΡ: Στη χρήση 2018 είχε σταθερό περίπου τζίρο στα 12,5 εκατ. ευρώ, μειωμένο EBITDA στις 931 χιλ. ευρώ, αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος στα 1,8 εκατ. ευρώ από 1,23 εκατ. ευρώ και ζημιές 663 χιλ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ. Το όφελος από τη φορολογία βελτίωσε την τελική γραμμή αφού η ζημιά πριν από τους φόρους ήταν στα 2,38 εκατ. ευρώ από 1,82 εκατ. ευρώ. Είχε καθαρό δανεισμό 13,8 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 3,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως έγιναν και απομειώσεις στην αξία των επενδυτικών ακινήτων, αλλά και σε αποθέματα και απαιτήσεις ύψους 1,02 εκατ. ευρώ. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου για να έχουμε μία εικόνα και κυρίως θέλουμε να δούμε την πορεία των αποθεμάτων που στο τέλος του 2018 ήταν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, λίγο χαμηλότερα δηλαδή από τον ετήσιο τζίρο.

Επίσης θέλουμε να δούμε αν επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της διοίκησης η οποία ανέφερε: Η διοίκηση του Ομίλου, αναμένει ανάπτυξη στις πωλήσεις χάρη στην ανανέωση της γκάμας των προϊόντων και την επέκταση των δικτύων πωλήσεων, η οποία θα βελτιώσει σταδιακά όλους τους χρηματοοικονομικούς δείκτες

Σημειώνεται πως τα επενδυτικά της ακίνητα αποτιμώνται σε 9,5 εκατ. ευρώ, αλλά έχουν προσημειώσεις 10,8 εκατ. ευρώ. Η εισηγμένη είναι σε συζητήσεις με τα τραπεζικά ιδρύματα για την αναχρηματοδότηση των δανείων της.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Κλείνει η διαφορά αγοραστή και πωλητή σιγά-σιγά και ίσως είναι το πρώτο βήμα για τη βελτίωση της εικόνας της μετοχής στο ταμπλό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης