Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Ξεκινά παγκοσμίως η κυκλοφορία των 8K OLED και NanoCell τηλεοράσεων της LG

tags :
Ξεκινά παγκοσμίως η κυκλοφορία των 8K OLED και NanoCell τηλεοράσεων της LG
Οι 8K τηλεοράσεις της LG πληρούν στο μέγιστο βαθμό τα πρότυπα της βιομηχανίας για την πραγματική 8K ανάλυση
Η LG Electronics (LG) ξεκινά την κυκλοφορία της πρώτης παγκοσμίως 8K OLED τηλεόρασης (μοντέλο 88Z9) και της 8K NanoCell (μοντέλο 75SM99) αυτόν τον μήνα, ξεκινώντας από την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ως ανερχόμενος  ηγέτης στην 8K τεχνολογία, οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις της LG ξεχωρίζουν, καθώς πληρούν στο μέγιστο βαθμό τα κριτήρια μέτρησης ανάλυσης της εικόνας, όπως καθορίζονται από το Information Display Measurements Standard (IDMS) που έχει ορίσει η αναγνωρισμένη Διεθνής Επιτροπή για την Μετρολογία Οθόνης (International Committee for Display Metrology-ICDM). Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή, η ανάλυση της οθόνης δεν εξαρτάται μόνο από έναν συγκεκριμένο αριθμό pixels, αλλά και κατά πόσο τα συγκεκριμένα pixels μπορούν να διαχωριστούν επαρκώς μεταξύ τους, προκειμένου να αποδοθεί η προκαθορισμένη ανάλυση.
Η Διεθνής Επιτροπή για την Μετρολογία Οθόνης (ICDM) έχει ορίσει τη μέτρηση του λόγου αντίθεσης (CM), που περιγράφει ποιοτικά και ποσοτικά τον βαθμό στον οποίο τα «γειτονικά» pixels διαχωρίζονται επαρκώς μεταξύ τους.
Μια 8Κ τηλεόραση με χαμηλότερη τιμή CM από τα απαιτούμενα όρια, δεν παρέχει πραγματική 8Κ ανάλυση, αν και στην πραγματικότητα μπορεί να συγκεντρώνει τον επαρκή αριθμό pixels (7.680x4.320).
Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα της βιομηχανίας, έδειξαν ότι τόσο οι SIGNATURE OLED 8K, όσο και οι 8K NanoCell τηλεοράσεις της LG κατέγραψαν τιμές CM που κυμαίνονται στο 90%, εξασφαλίζοντας στους χρήστες εμπειρία θέασης με όλες τις επιπλέον λεπτομέρειες σε 8K περιεχόμενο.
Ως η μεγαλύτερη OLED τηλεόραση της LG μέχρι σήμερα, η LG SIGNATURE OLED 8K TV 88 ιντσών (μοντέλο 88Z9) διαθέτει 8Κ Ultra HD ανάλυση (7.680x4.320) με 33 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels, που ισοδυναμεί με 16 φορές τον αριθμό των pixels μιας Full HD τηλεόρασης και τέσσερις φορές σε σχέση με μια UHD τηλεόραση. Η LG SIGNATURE OLED 8K τηλεόραση που βραβεύθηκε στα φετινά iF Design Award και Red Dot Award, διαθέτει εκλεπτυσμένο, μίνιμαλ σχεδιασμό με βάση από αλουμίνιο και απόλυτα λεπτή οθόνη, ενώ ενσωματώνει σύστημα ηχείων 80W για καθηλωτικό ήχο.  
Η 75 ιντσών 8K NanoCell τηλεόραση της LG προσφέρει, επίσης, συγκλονιστική εμπειρία θέασης χάρη στην 8K ανάλυση που αποδίδει αληθινά χρώματα, έντονη αντίθεση και μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
Η Nano Display τεχνολογία της LG αποδίδει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες σε μια πραγματικά μεγάλη κλίμακα.
Επιπλέον, το Nano Color καθαρίζει και ενισχύει τα χρώματα ενώ το Nano Black - με την προηγμένη Full Array Local Dimming Pro τεχνολογία που έχει αναβαθμιστεί για 8K - ελέγχει με ακρίβεια τις μονάδες οπίσθιου φωτισμού της τηλεόρασης για ακόμα βαθύτερο μαύρο και έντονη αντίθεση.
Επιπλέον, και οι δύο 8Κ τηλεοράσεις έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης σήματος σε 8K και εξασφαλίζουν καλύτερη εξάλειψη του θορύβου σε 6 από τα 4 βήματα της έκδοσης 4Κ. Το αποτέλεσμα είναι μια ομοιόμορφη εικόνα 8Κ κατά τη μετατροπή περιεχομένου 4K (3.840x2.160) ή Full HD (1.920x1.080). Αυτή η πρωτοποριακή απόδοση του πάνελ ενισχύεται από τον δεύτερης γενιάς έξυπνο επεξεργαστή α (Alpha) 9. Το προηγμένο chip της LG αναβαθμίζει την ποιότητα εικόνας και ήχου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία deep learning και παρέχοντας πρόσβαση σε μια εκτενή βάση δεδομένων, χάρη στην οποία αναγνωρίζεται η ποιότητα της πηγής και βελτιστοποιείται οποιοδήποτε είδος περιεχομένου. Ο δεύτερης γενιάς  α9 8K επεξεργαστής αναλύει επίσης τις συνθήκες περιβάλλοντος για να επιτύχει το τέλειο επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης ανά πάσα στιγμή.
Παράλληλα, ο πλούσιος, εξαιρετικός ήχος των τηλεοράσεων συμπληρώνει και ενισχύει την εμπειρία θέασης. Ένας έξυπνος αλγόριθμος επιτρέπει τη μίξη του ήχου 2 καναλιών σε ήχο surround 5.1, προσδίδοντας ένα τρισδιάστατο ηχητικό σκηνικό που ‘ζωντανεύει’ ταινίες, μουσική και αθλητικά γεγονότα. Οι τηλεοράσεις ενσωματώνουν επίσης το πρότυπο WiSA για ασύρματο home cinema με συμπιεσμένο ήχο 16-bit καλύπτοντας έως και 5.1 κανάλια, ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν τον δυναμικό, κρυστάλλινο ήχο του Dolby Atmos.
Οι 8K OLED και 8K NanoCell τηλεοράσεις της LG εγγυώνται αξέχαστες κινηματογραφικές βραδιές, χάρη στο Cinema HDR, που υποστηρίζει το Dolby Vision και το Advanced HDR της Technicolor, συμπεριλαμβανομένων των HLG μέχρι 4K και HDR 10 έως 8K.
Ακόμη, οι 8Κ τηλεοράσεις της LG συμπεριλαμβάνουν τέσσερις θύρες που υποστηρίζουν τις προδιαγραφές HDMI 2.1, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν 8K περιεχόμενο με ταχύτητα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Επίσης, είναι συμβατές με τη λειτουργία automatic low latency (ALLM), τον μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR) και με το βελτιωμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC).
Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, και τα δύο μοντέλα 88Z9 και 75SM99 θα υποστηρίζουν το Apple AirPlay 2 και HomeKit και θα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 140 αγορές.
Σε επιλεγμένες αγορές, οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις προσφέρουν ενσωματωμένες εκδόσεις του Google Assistant και του Amazon Alexa, επιτρέποντας την εύκολη διαχείριση της τηλεόρασης και των έξυπνων συσκευών μέσω φωνητικών εντολών και διευκολύνοντας τους χρήστες να λάβουν τις επιθυμητές πληροφορίες.
«Οι νέες 8K τηλεοράσεις αναδεικνύουν τη βαθιά δέσμευση της LG να παρέχει στους καταναλωτές πραγματική 8K ανάλυση, σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα της βιομηχανίας οθονών», δήλωσε ο Brian Kwon, Πρόεδρος των εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας και Οικιακής Ψυχαγωγίας της LG.
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι: «οι 8K OLED και NanoCell τηλεοράσεις της LG δεν είναι απλά τηλεοράσεις με περισσότερα pixels, αλλά διαθέτουν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες οθονών».

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης