Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο – Εντός ορίων η υποχώρηση, έβαλε πλάτη και πάλι η Coca Cola

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο – Εντός ορίων η υποχώρηση, έβαλε πλάτη και πάλι η Coca Cola
ΑΓΟΡΑ: Οι απώλειες των τραπεζών επηρέασαν την αγορά αλλά η υποχώρηση ήταν λογική. Δε χάθηκαν οι 850 μονάδες και ο τζίρος ήταν χαμηλός. Βοήθησε βέβαια η Coca Cola στο να έχουμε μικρές απώλειες. Βγήκαν πάντως πάλι χαρτιά σε πολλές μετοχές και οι αγοραστές έκαναν λίγο πίσω.

Στο εσωτερικό από ειδήσεις πάμε καλά. Μπορεί να μην είναι η είδηση που θα κινήσει την αγορά, αλλά η κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλά μέτωπα σε θέματα, τα οποία επί σειρά ετών βάλτωναν και προσπαθεί να τα λύσει. Θα περάσουν και κάποια φορολογικά μέτρα που θα έχουν απαλλαγές και θα μπορέσουν να κινήσουν κλάδους της αγοράς, όπως για παράδειγμα τον κατασκευαστικό.

Από την άλλη έχουμε το εξωτερικό με τους δασμούς από τη μία στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη από την άλλη με Brexit και Ιταλία που επηρεάζουν την πορεία μας. Δεν είδαμε πάντως διαθέσεις έντονων πιέσεων όπως είχαμε δει στην προηγούμενη υποχώρηση της αγοράς.

COCA COLA: Με κλείσιμο στο +2,09% έβαλε πλάτη δυνατή στην αγορά και κράτησε τις απώλειες σε λογικά πλαίσια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές χαμηλότερα και με πωλητές στο κλείσιμο αλλά δεν είδαμε «μανία» από τους πωλητές. Η Τράπεζα Αττικής είχε μεγάλα κέφια και έκλεισε με καλή άνοδο λόγω εισόδου σε δείκτη FTSE.

AEGEAN: Το πάλεψαν οι αγοραστές ειδικά στο πρώτο μισό της συνεδρίασης, αλλά υπέκυψαν. Η μετοχή με καλό όγκο 109 χιλ. τεμάχια έκλεισε με απώλειες 1,67% και στα 7,67 ευρώ.

ΟΤΕ: Για δεύτερη ημέρα οι αγοραστές δεν μπορούσαν. Έβγαιναν και πάλι αρκετά κομμάτια και γύρισε η μετοχή κάτω από τα 12 ευρώ. Ωστόσο έγιναν δύο πακέτα συνολικού όγκου άνω των 510 χιλ. τεμαχίων ενώ ο όγκος στη μετοχή ήταν 838 χιλ. τεμάχια. Με αγοραστές έκλεισε στα 11,91 ευρώ και με απώλειες 1,08%.

FOURLIS: EBITDA συγκρίσιμο στο εξάμηνο 13,1 εκατ. ευρώ από 12,8 εκατ. ευρώ και ζημιές 1,1 εκατ. ευρώ. Αύριο έχει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Η μετοχή έκλεισε στα 5,44 ευρώ με άνοδο 0,74% και όγκο 46 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Η συγκεκριμένη ξεχώρισε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κλείνοντας με καλή άνοδο 3,85% και τιμή 4,18%

ΑΒΑΞ: Μας κάνει εντύπωση που ενώ έχει πάρει απόφαση η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου, έκανε γενική συνέλευση για να αλλάξει τους όρους και τώρα ετοιμάζεται για άλλη μία γενική συνέλευση με θέμα την αύξηση. Η μετοχή υποχώρησε 4,29% με όγκο 102 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Πήρε ένα έργο αλλά είναι μικρό. Θέλουμε καλύτερα έργα ώστε να βελτιώσει το τζίρο της και να μην είναι ο καταλύτης μόνο η έκταση στην Πάρο, χωρίς να εννοούμε ότι η έκταση από μόνη της δεν είναι κάτι σημαντικό.

FRIGOGLASS: Νέα προσπάθεια να περάσει τα 0,20 ευρώ και αυτή τη φορά έκλεισε με αγοραστές και καλή απορρόφηση της προσφοράς. Είχαμε και αγορά μετοχών από insider. Για όσους δεν κοιτάνε την καθαρή θέση, που εδώ είναι αρνητική και η μετοχή είναι στην επιτήρηση, το turnaround story παιζεται και εδώ από κάποιους.

ΚΛΜ: Προσπάθησαν να την πιέσουν και τα κατάφεραν. Μάλλον κάποιοι και εδώ (όπως και στη Centric) δεν την θέλουν στο 1 ευρώ. Στα 0,9120 ευρώ με απώλειες 3,18%.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Ενεργοποιήθηκε αρκετές φορές η διαδικασία ΑΜΕΜ καθώς αύξησε όγκο αλλά και λίγο η απόσταση αγοραστή-πωλητή. Έκανε μεγάλη κίνηση και εδώ να πούμε ότι δε χρειάζεται κυνήγι. Θέλαμε τη μετοχή να πήγαινε πιο ήρεμα πάνω. Στο +15% και στα 0,92 ευρώ με όγκο 19 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 7,6 εκατ. ευρώ.
Υπάρχει αξία, πρόσφατα κάναμε μία αναλυσούλα για το τι πιστεύουμε και αποτελεί και ένα μικρό turnaround story. Αλλά για να είμαστε πιο σίγουροι αν παίζει το δεύτερο, ήτοι και κάτι ακόμα παραπάνω από την αξία των περιουσιακών στοιχείων θα περιμένουμε το εξάμηνο, γιατί ο κλάδος έχει προκλήσεις. Προς το παρόν μένουμε σε όσα έχουμε γράψει.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Στα 2,06 ευρώ και στο +6,19% με όγκο 105 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 62 εκατ. ευρώ. Για να δούμε τι θα δείξει και εδώ το εξάμηνο.

ΒΙΟΤΕΡ: Και πάλι εντολές αγοράς στη μετοχή. Στα 0,062 ευρώ με άνοδο 6,90% όγκο 61 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο στους αγοραστές 25 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 1 εκατ. ευρώ. Βέβαια εδώ αν δεν γίνουν αυτά που έχουν ειπωθεί τότε τα χρέη είναι πολλά.

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης