Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατούλης: Στόχος η οικοδόμηση ενός παγκόσμιου brand στον τουρισμό Υγείας

Πατούλης: Στόχος η οικοδόμηση ενός παγκόσμιου brand στον τουρισμό Υγείας
Δηλώσεις του Γιώργου Πατούλη
Η οικοδόμηση ενός παγκόσμιου brand στον τουρισμό Υγείας και η παράλληλη ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και οικονομική ευμάρεια και να αποτραπεί η φυγή των νέων στο εξωτερικό, είναι οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα αναπτυχθεί η στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής για την νέα τετραετία αναφορικά με τον τουρισμό.
Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο τουρισμός είναι ένας τομέας, όπου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, κάτι το οποίο εκφράζεται και μέσα από την επιλογή του να ορίσει τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο ως εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και τον Γιάννη Κεχρή ως εντεταλμένο σύμβουλο Ιατρικού Τουρισμού.
«Σίγουρα αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπίσουμε τα φλέγοντα ζητήματα της Περιφέρειας, όπως το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της πολιτικής προστασίας.
Από εκεί και πέρα όμως το μυαλό μας είναι στην ανάπτυξη, στις θέσεις εργασίας και στους πόρους που μπορούν να έρθουν μέσα από τα πλεονεκτήματα που έχει η Αττική μας.
Υπό αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι ο μεγαλύτερος πυλώνας στην Αττική μας είναι το τουρισμός και σε αυτόν θα επενδύσουμε» επεσήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής.
«Πιστεύουμε σε όλες τις μορφές τουρισμού όπως είναι ο θρησκευτικός, ο συνεδριακός, ο πολιτιστικός και άλλοι», είπε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στόχος είναι να γίνει η Αττική «Περιφέρεια Υγείας» με τη δημιουργία ενός πλαισίου πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των ζητημάτων υγείας για τους κατοίκους.
Ερωτηθείς για το αν οι δομές επαρκούν ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός Υγείας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «υπάρχουν εξαιρετικοί και πιστοποιημένοι υγειονομικοί σχηματισμοί στην Αττική, οι μεγαλύτεροι της χώρας, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν άριστες υπηρεσίες και να αναπτύξουν τον τουρισμό υγείας».
Παράλληλα, συμπλήρωσε, δίνεται έμφαση στη συνεργασία όλων των σχηματισμών (ξενοδοχείων, εταιρειών μετακίνησης, υγειονομικών συστημάτων κ.α.), αλλά και στην ενδυνάμωση άλλων μορφών τουρισμού όπως ο ιαματικός τουρισμός, αναφέροντας ως παράδειγμα τα Μέθανα, όπου θα επενδύσει η Περιφέρεια Αττικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης