Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις σε μετοχές και εμπορεύματα

tags :
BofA Merrill Lynch: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις σε μετοχές και εμπορεύματα
Δεδομένου ότι η οικονομία παρουσιάζει μεγαλύτερους μακροοικονομικούς κινδύνους για το επόμενο έτος, ο αναλυτής της BofA Merrill Lynch υποστηρίζει ότι ο επενδυτικός ορίζοντας είναι ένας έως τρεις μήνες
Την εκτίμηση ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις σε μετοχές και εμπορεύματα εξέφρασε ο Jared Woodard από την Bank of America Merrill Lynch.
«Όταν οι επενδυτές είναι τόσο bearish (απαισιόδοξοι), ιστορικά, είναι η καλύτερη στιγμή για αγορά risky assets όπως οι μετοχές και τα εμπορεύματα» δήλωσε ο Woodard στο CNBC και επεσήμανε ότι κοιτάζει ένα χρονοδιάγραμμα επενδύσεων ενός έως τριών μηνών, επικαλούμενος μεγαλύτερους μακρο-οικονομικούς κινδύνους στην οικονομία για το επόμενο έτος.
Αλλά με τους επενδυτές να έχουν ήδη bearish θέσεις και τη Fed να εφαρμόζει ευνοϊκή πολιτική της Fed (μείωση τα επιτόκια τον Ιούλιο για πρώτη φορά σε μια δεκαετία ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμα μείωση τον Σεπτέμβριο) ο Woodard δήλωσε ότι «βλέπει» σημαντική ανοδική κίνηση βραχυπρόθεσμα.
«Ιστορικά, όταν το κλίμα είναι τόσο bearish έχει σημαντική ανοδική τάση βραχυπρόθεσμα, με τις διεθνείς μετοχές να αποδίδουν 6% σε τριμηνιαίο χρονικό ορίζοντα» είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης