Πιο κοντά στην ύφεση η Γερμανία - «Βουτιά» 2,7% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο

Πιο κοντά στην ύφεση η Γερμανία - «Βουτιά» 2,7% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο
Η οικονομία της Γερμανίας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές, υποφέρει από την αδύναμη εξωτερική ζήτηση
Ενισχύεται η ανησυχία για ύφεση της γερμανικής οικονομίας μετά τη μεγάλη πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο.
Η πτώση ανήλθε στο 2,7% ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για υποχώρηση 1,5%, σύμφωνα με το Reuters.
Η οικονομία της Γερμανίας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές, υποφέρει από την αδύναμη εξωτερική ζήτηση και την επιχειρηματική αβεβαιότητα, την οποία τροφοδοτούν οι εμπορικές διαμάχες και το αδιέξοδο στο Brexit.
Tα συμβόλαια για τα προϊόντα «Μade in Germany» υποχώρησαν 2,7% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της μεγάλης πτώσης στις παραγγελίες από χώρες εκτός Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Τα στοιχεία του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν σε αύξηση 2,7%, από 2,5% που ήταν η αρχική μέτρηση.

View image on Twitter

Η μεγάλη πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες εκτός Ευρωζώνης, καταδεικνύει το γεγονός ότι η οικονομία της Ευρωζώνης είναι εκτεθειμένη στις εμπορικές διαμάχες και την αυξανόμενη αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την ING.
Όπως τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος Carsten Brzeski, από τις αρχές του 2019 οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν περισσότερο από τις ξένες παραγγελίες, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι παγκόσμιες ανησυχίες έφτασαν στην καρδιά της γερμανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS